Belediye Başkanı Kurt'un Mesajları

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, Lozan Barış Antlaşması'nın 93. yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Lozan Barış Antlaşması'nın 93. yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kurt, mesajında, Lozan Barış Antlaşması'nın 93. yıl dönümünü kutladı.

Antlaşmanın Kurtuluş Savaşı ile kazanılan bağımsızlık ve egemenliğin tescili olduğunu kaydeden Kurt, 'Lozan Barış Antlaşması, sadece Türkiye tarihinde hak ettiği yeri almamıştır, hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında, hem özgürlükler için mücadele eden dünya halklarının tarihinde yer almaktadır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının Türkiye tarihine altın harflerle yazdığı bir sayfadır. 93. yıl dönümünde Lozan Barış Antlaşması'nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyeleriyle Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.' ifadelerini kullandı.

- Basın Bayramı mesajı

Kazım Kurt, yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlar başta olmak üzere bütün gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Kurt, şöyle devam etti:

'15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan düşünceyi açıklama ve haber alma özgürlüğünün en temel aracıdır. Basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir ancak aradan 108 yıl geçmiş olmasına rağmen farklı şekillerde devam eden sansür, hala gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmelerinin önündeki en büyük engeldir. Görevi, halkın doğru bilgi ve haber almasını sağlamak olan gazeteciler, çıkarcı güçlerin menfaatlerini korumak üzere haber yapmaya zorlanmaktadır. Bunu yapmayan gazeteciler ya işten atılıyor, ya da cezaevlerine gönderiliyor.' açıklamasında bulundu.

Kurt, demokrasinin ve insan haklarının güvencesinin özgür basın olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA