Başkan Çelikcan Açıklaması 'Gün Birlik Olma Günü'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 15 Temmuz’un Türk Demokrasisi için bir milat olduğunu söyledi. 15 Temmuz’dan bu yana vatandaşlarla birlikte omuz omuza verdiklerini ve darbecilere karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da dimdik ayakta olduklarını belirtti.

Başkan Çelikcan Açıklaması 'Gün Birlik Olma Günü'
Tüm Türkiye gibi demokrasi için şehitler veren Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tek yürek oldu. Adanalılar her akşam İstasyon Meydanı’nda on binlerle demokrasi nöbetine devam ediyor.

Yüreğir Belediyesi de gece boyunca nöbet tutan on binlerce vatandaşın yemek, çorba, su, çay gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyor. Halkın gücünün tankın gücünü yendiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Tüm dünya gördü ki Türk Milleti kendi iradesini ve demokratik kazanımlarını tanklar altında ezdirmemek için canını ortaya koymuştur" dedi.

15 Temmuz’dan bu yana Adana İstasyon Meydanı’nda ve AK Parti İl Binası önünde vatandaşlarla birlikte sabahlara kadar ’Demokrasi Nöbeti’ tuttuklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Başkomutanımızın verdiği talimatla meydanlardayız. Ne kadar sürerse sürsün meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Sizin inancınız, bu kararlı tutumunuz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Sizlerin birlik ve beraberliği sayesinde paralel vatan hainlerine geçit vermediniz. Bundan sonra fetullahçı terör örgütü geçit bulamayacaklardır. Sayın Başbakanımızın ifadesi ile ’Halkın gücü tankın gücünü yendi" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Gün birlik olma, bir olma günü. Dil, din, ırk, siyasi görüş ayrılığı olmadan bütün hemşehrilerimizi meydanlarda demokrasi nöbetinde buluşmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA