Milletvekili Gökçe'den Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, “Ağa babaları Gülen’e talimat vermiş ve Gülen de talimatı bu katil virüslere vermiş” dedi.

Milletvekili Gökçe'den Açıklama
FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde saat 22.00 sıralarında gerçekleştirilen darbe girişimiyle ilgili açıklama yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, 15 Temmuz gecesinin Türkiye tarihinin en alçak, en adi, en acımasız darbe planı olduğunu söyledi.

Topyekun bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Milletvekili Gökçe, “Bunlar milletimize, devletimize, ülkemize, düşüncemize, yaşam tarzımıza, Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir saldırı yaptılar. Bu saldırıyı Allah’a hamdolsun atlattık. Bunlar yıllardır Türkiye’nin kılcal damarlarına sirayet etmiş katil bir virüs gibi yer almışlar. Bugün ağa babaları Gülen’e talimat vermiş ve Gülen de talimatı bu katil virüslere vermiş. Bunlar ülkemizi, milletimizi hedef aldılar. Bu ülkeyi yakıp yıkmayı hedef aldılar, bu ülkeyi kan gölüne çevireceklerdi. Bunlar ülkemizin geleceğini hedef aldılar. Milletimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceğini hedef aldılar. Bunlar bu ülkeyi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkeye 14 yıldır yaptığı kazanımları bir anda yok etmeye çalıştılar. Bunlar bu kazanımları yok edip, ülkemizin bu milletin üzerine hunharca kurşun yağmuru düzdüler. Caddeleri tuttular, yolları tuttular, meydanları tuttular, köprüleri tuttular. Bunlar insafsız, insanlıktan nasibini almayan, son mahlukat, insan dışı bir mahlukat olarak bu darbe girişiminde bulundular. Cumhurbaşkanımızın hayatına kast ettiler. Bunlar MİT binalarına, emniyet binalarına, çevik kuvvet binalarına saldırdılar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne saldırdılar. Bunlar mufavvak olamadılar. Milletimiz topyekun bir mücadele ile yeniden milli mücadele ruhuyla, Çanakkale Savaşı ruhuyla bunları bertaraf ettik. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ağrı’da da Ağrılı kardeşlerimiz başı Ağrı Dağı kadar dik bir duruş sergilediler. Dün burada halkımızla buluştuk onlara hitap ettik. Bugünde yine bir aradayız. Ağrılılar gerçekten çok iyi bir dayanışma ruhu oluşturdular. Burada kardeşlik ruhu oluşturdular. Tüm siyasi parti temsilcileri, bir araya geldi” dedi.

Kaynak: İHA