Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

'OHAL, milli iradeyi rafa kaldırılacak, TBMM'yi işlevsiz hale getirecek'.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 'olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının milli iradeyi rafa kaldıracağını, TBMM'nin işlevsiz hale geleceğini' savundu.

Nazlıaka, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'un, ülke demokrasisine yapılan bir darbe girişimi olduğunu, Türkiye'nin darbelerden derin acılar çektiğini, darbelerin açtığı yaraların uzun yıllar kapatılamadığını söyledi.

TBMM'nin, tarihinde ilk kez bombalandığını dile getiren Nazlıaka, 15 Temmuz gecesi yaşananların başarıyla sonuçlanmamasının, tesellileri olduğunu belirtti.

Nazlıaka, karanlık gecenin tek sorumlusunun darbe girişiminde bulunan cuntacılar olmadığını ifade ederek, ülkeyi bu hale getirenlerin, darbeye zemin hazırlayanların da sorumlu olduğunu savundu. Nazlıaka, hükümetin bu tablo karşısında şapkasını önüne koyup, nerede hata yaptıklarını sorması gerektiğini öne sürdü.

OHAL ile milli iradenin rafa kaldırılacağını, TBMM'nin işlevsiz hale getirileceğini iddia eden Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Süreç, askeri darbeden kurtulup, sivil darbeye evrildiği bir sürece dönüşüyor. İlan edilmemiş OHAL vardı, şimdi ilan edilen OHAL var. 14 yıl boyunca yaşadığımız, deneyimlediklerimiz bize gösteriyor ki OHAL'i sonuna kadar yaşatacaklar. Tek tip elbise giydirenler şimdi kefen giydirmeye yeltenecekler. Sarayın hazırladığı KHK'lar hükümet tarafından tasdik edilecek, hükümet adeta noter görevi görecek. Umudumuz bu dönemden en az zararla kurtulmaktır. Cumhurbaşkanı, darbeyi eniştesi kanalıyla öğrendiğini söyledi. Darbe girişimini eniştesi kanalıyla öğreniyor, nasıl zafiyettir. Damadını bakan yaptıranlar, kızını danışman yaptıranlar o zaman eniştesini de MİT Müsteşarı yaptırsın.'

Kaynak: AA