Uluslarası İşgücü Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti'li Demircan: '(FETÖ'nün darbe girişimi) Milletimiz görevini yaptı. Şimdi görev siyasete düşmektedir' CHP'li Atıcı: 'Bir daha Türkiye'nin bu duruma gelmesine engel olmamız gerekiyor' HDP'li Yiğitalp: '15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz' MHP'li Tor: 'Milli iradeye sürülmek istenen kara leke milletin azim ve kararlılığı ile engellendi'

TBMM Genel Kurulu'nda, Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler başladı.

Tasarın tümü üzerinde AK Parti Grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, milli egemenliği yok etmeye yönelik işgal ve darbelere karşı, anayasal düzeni koruma ve kollamanın her vatandaşın hakkı ve görevi olduğunu belirtti.

Milletin 15 Temmuz'da saldırıya uğrayan egemenliğini koruma hakkını kullandığını ve vazifesini layıkıyla yaptığını ifade eden Demircan, 'Dün yaralıları, gazilerimizi ziyaret ettik. Her odaya girdiğimizde gözlerimizin dolmasını engelleyemedik. İşçi, memur, esnaf, insanımız, milletimizin ortalaması, o gün orada millet iradesine yapılan saldırının, katillerin karşısına dikilmiştir.' dedi.

'Milletimiz görevini yaptı. Şimdi görev siyasete düşmektedir.' diyen Demircan, ordunun millet iradesiyle olan ilişkisinin sistem olarak çok sağlıklı, çok açık, çok etkili kurulma zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.

Suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini vurgulayan Demircan, şunları söyledi:

'Bu konu sadece iktidarı değil bütün siyasi partilerimizi ilgilendirir. Darbe, Allah korusun, gerçekleşseydi hepimizi tek tek alıp toparlayacaklardı ve belki geçmiş darbelerde olanın çok daha ötesinde linç edilecektik, belki infaz edilecektik. Çünkü halkına ateş ettiren bir zihniyet, halkın üzerine tankı sürdüren bir zihniyet elbette ki halkın temsilcilerine karşı daha ağır davranacaktı. Şimdi, siyasete önemli görev düşmüştür. Bu sıcak etkilerinden elbette ki ülkeyi arındıracak çalışmaları yapmak zorundayız ama unutmayalım ki bir daha bu ülkede darbe yapmayı rüyasında görenleri kabus görmüş gibi uyanacak hale getirecek tedbirlerini almamız lazım. Millet egemenliğine yapılan saldırıların faturası ülkemiz için pek çok alanda çok ağır olmuştur. Ülke her darbede yıllarca geriye itilmiştir.'

- '6 saatte neler oldu?'

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı da kim tarafından yapılırsa yapılsın, kime yapılırsa yapılsın, darbeyi şiddetle lanetlediklerini kaydetti.

Türkiye'nin bu duruma nasıl geldiğinin mutlaka araştırılması gerektiğini ifade eden Atıcı, 'Bu darbecilere her istediklerini kim verdi, bütün bunları mutlaka masaya yatırmamız ve bir daha Türkiye'nin bu duruma gelmesine engel olmamız gerekiyor.' dedi.

Atıcı, şunları söyledi:

'TSK dün önemli bir basın açıklaması yaptı ve bazı önemli noktaları dile getirdi. Genelkurmay diyor ki 'Ben saat 16.00'da darbeyi duydum, anında toplandım, ilgili herkese anında bilgi verdim.' Şimdi, 15 Temmuz'da saat 16.00'dan sonra ilk uçak seslerinin duyulduğu saat 22.00'ye kadar geçen süre içerisinde kimin ne yaptığının çok iyi bilinmesi lazım. Peşinen kimseyi suçlamıyorum ama bu geçen süre zarfında, bu 6 saat içinde bu darbe girişimi önlenebilir miydi, bunu mutlaka masaya yatıracağız. Bu bilgilerin Sayın Cumhurbaşkanına ve Sayın Başbakana açık, net bir şekilde iletildiği buradan anlaşılıyor. Bu 6 saat zarfında neler olduğunu herhalde bu kadar önemli bilgilerden sonra ilgili makamların milletimize açıklaması bir zorunluluk haline gelmiştir.'

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de her türlü askeri ve sivil darbeye karşı olduklarını belirterek, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydetti.

'Darbeyi önleme adına gerçekleştirilen kişisel silahlandırma açıklamalarına, idam söylemlerine ve toplumda yaratılan linç kültürüne karşı olduğumuzu da belirtmek istiyorum.' ifadelerini kullanan Yiğitalp, 15 Temmuz günü 'Henüz 18 yaşında olan gençlere, farklı inanç gruplarına ve etnik kimliklere yapılan linç girişimlerini de kınayoruz.' diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da FETÖ'nün darbe girişiminin yalnızca seçilmiş hükümeti, milletvekillerini değil, Türk milletinin tamamını hedef aldığını vurguladı.

Tor, demokrasinin uçurumdan döndüğünü belirterek, milli iradeye sürülmek istenen kara lekenin milletin azim ve kararlılığı ile engellendiğini bildirdi.

Kaynak: AA