Kırkpınar'a Davullu Zurnalı Davet

Pehlivanları güreşe motive eden, yağlı güreşlerin ritüellerinden Kırkpınar davul zurna ekibi vatandaşları güreşlere davet etti.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev yapacak davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetleriyle kenti dolaşarak vatandaşları 22 Temmuz Cuma günü Kırkpınar Er Meydanı'nda başlayacak yağlı güreşlere davet etti.

Güreşler boyunca çayırda görev yapacak 40 kişilik davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetleriyle Kırkpınar güreş havalarını çalarak kenti dolaştı. Ekip, güreşler için vatandaşa davette bulundu.

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yönelik son hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Ailesinin dededen toruna 4 kuşaktır Kırkpınar’da zurna çaldığını belirten Zurnacı, şunları kaydetti:

'Cumhuriyet kurulduğunda büyük dedemle başlattığımız bu işi şimdi ben devam ettiriyorum. Bu bizim tarihimiz. Tarihimizi torunlarıma aktarıyorum onlar da devam edecek. Kırkpınar bizim düğünümüz, bayramımız, her şeyimiz. Davul zurna da dualı çayırda pehlivanları şahlandırıp güreşe hazırlıyor. Bu camiada davul zurna çalanlar, hakemler, yağcılar, bezciler, pehlivanlar ve yöneticiler biz bir aileyiz. Bu günleri devam ettirmek bize gurur veriyor, çok duygulanıyoruz. Bugün de esnafımızı dolaşarak Kırkpınar'a davet ettik.'

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Zurnacı, Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade ederek, 'Memleket olarak üzgünüz, Allah bizlere böyle olaylar bir daha yaşatmasın. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, bizler buradan ayrılamayız. Olaylarda ölenlere rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da şifa dilerim. Bugünümüze bin şükürler olsun.' dedi.

Taksicilik yapan Mehmet Şahin, Kırkpınar'ın insanlara şanlı Türk tarihini hatırlattığını söyledi. Davul zurna ekibinin çaldığı marşların milli duyguları kabarttığını ve dinlemekten gurur duyduklarını aktaran Şahin, Kırkpınar'a ailesiyle geleceğini kaydetti.
Kaynak: AA