Demokrasi Nöbetine İlgi Çeken Destek Kayseri Şeker Çiftçilerinden Geldi

Kayseri Şeker çiftçileri maus makinaları ile Boğazlıyan İlçesindeki demokrasi nöbetine destek verdi.

Demokrasi Nöbetine İlgi Çeken Destek Kayseri Şeker Çiftçilerinden Geldi
Hava sıcaklıklarının artması üzerine pancar tarlalarının suya olan ihtiyacını sulama sistemleri ile karşılamaya çalışan pancar ekicileri, gündüzleri tarlalarında kendi işlerini aksatmadan yaparken akşamları da demokrasi nöbetine katkı veriyorlar.

Nöbetin dördüncü gününde pancar çiftçileri şeker pancarı sektörüne ait maus isimli dev iş makinaları ile demokrasi nöbetine katkı sağladı.

Demokrasi nöbetine Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Niğmetullah Sevim, Genel Müdür Levent Benli, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yağan Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, 15 Temmuzun Türk devletinin tarihte en zor karşılaştığı, sıkıntılı ve en uzun gecelerden biri olduğunu söyledi.

Bu sıkıntılı zamanı tarihte olduğu gibi milletin iradesiyle, birlik beraberliğiyle aştıklarını vurgulayan Başkan Erdal, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Halkımı meydanlara davet ediyorum’ sözünün üzerine her şey bitmişti. Çünkü milletimiz bu sözün üzerine gerekeni yaptı. 1980 Eylül darbesinde “Büyüklerimiz hayırdır hemşerim ne oldu diyecek kadar tepki gösterirken bugün sizler gibi milyonlar ellerinde Türk bayraklarıyla vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve demokrasisine sahip çıktı.15 Temmuz akşamından beri buradaydık yine burada olacağız. Milletimizi meydanlarda tutmaya devam edeceğiz. Burada bizim rahat konuşmamızı sağlayan o gün ki demokrasi şehitlerini saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, "Bu Millet 15 Temmuz’da gece saatlerinde sokağa, meydanlara ve çeşitli kamu kurumlarına sahip çıkarak asaletini ortaya koydu. Şimdide Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda sahip çıkmaya devam ediyor. Buna ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Ülkemizdeki son 3-4 gündür yaşanan gelişmeler problemin devam ettiğinin bir işaretidir. Onun için milletimizin devletine, hükümetine ve demokrasisine sahip çıkması lazım. Bunu da millet her şekilde ortaya koyuyor. Milletimizin büyüklüğü bu şekilde kendisini gösteriyor. Bunu dünyada başka bir milletin başarması mümkün değildir.

Ülkemize, devletimize, hükümetimize ve milletimize kast eden alçak bir güruh ülkemize zarar vermek için kalkışma teşebbüsünde buluştular. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir alçaklık sergilendi. Bu milletin ekmeği ile yetişmiş insanlar kendilerine verilen imkanlar çerçevesinde belli makamlara gelmiş insanlar devletimize, milletimize düşmanlık sergilediler. Alçaklık kustular.Kalkışma sonucunda pek çok insanımız şehit oldu ve yaralandı. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yaralananlara da Allahtan acil şifalar diliyorum. Bu bize ders olsun. Biz uyanık olmaya devam edersek bu badireleri kolay atlatmamız mümkün olabilir. Sayın cumhurbaşkanım demokrasi nöbeti sona erdi diyene kadar biz bu nöbeti sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında İlçe Müftüsü Mehmet Güler dua etti ve çok sayıda vatandaş araçlarla konvoy oluşturdu.
Kaynak: İHA