Balıkesir'e Şehit Ateşi Düştü

15 Temmuz’da darbecilerin, Gölbaşı Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yaptığı saldırıda, Balıkesirli polis memuru Mustafa Serin şehit oldu.

Balıkesir'e Şehit Ateşi Düştü
Edinilen bilgiye göre, Burhaniye ilçesinde oturan Sevcan Serin, hakim olan ağabey Hidayet Serin ile birlikte Ankara’ya giderek cenaze işlemlerini başlattı. 4 aylık evli olduğu öğrenilen şehit Mustafa Serin’in cenazesi, öğle saatlerinde uçakla Ankara’dan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na getirilecek. Daha sonra cenaze, baba ocağı olan Burhaniye ilçesine bağlı Albay Karaoğluanoğlu Caddesi Erhan Duran Apartmanı önüne getirilecek ve helallik alınmasının ardından, ikindi namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazından sonra askeri törenle Burhaniye Geriş Mezarlığı’nda defnedilecek. Babası bir süre önce vefat ettiği öğrenilen polis Mustafa Serin’in şehadet haberi ilçeyi yasa boğdu.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da sosyal medya üzerinden bir başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Uysal "Burhaniye’mizin bir kez daha canı yandı. Özel Harekat Polisi Mustafa Serin Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olmuştur. Yakınlarının, sevdiklerinin Burhaniyelilerin ve tüm ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Şehidin evinin bulunduğu binaya dev Türk Bayrağı asılırken caddeye ise taziye çadırı kuruluyor. Şehidin cenazesinin İkindi Namazı sonrasında Koca Cami’den kaldırılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA