Akçakoca'da Çeken Akıntıya Karşı Mobil Bilgilendirme

Sağlık Bakanlığı tarafından Akçakoca’ya gönderilen bir araç vasıtasıyla vatandaşlar ‘’çeken akıntıya’’ karşı bilinçlendiriliyor. Çarşı meydanına kurulan araçtan Karadeniz’de sık yaşanan deniz boğulmaları hakkında video görüntülü bilgilendirme çalışması yürütülüyor.

Akçakoca'da Çeken Akıntıya Karşı Mobil Bilgilendirme
Mobil araç içerisine kurulan ses ve görüntü sistemi aracılığıyla, vatandaşlar çeken akıntı başta olmak üzere, denizde boğulma vakalarının nedenleriyle ilgili bilgilendiriliyor.

Denize girme sezonlarında duymaya alışık olduğumuz denizde boğulmaların nedenleri ve olası boğulma tehlikesi durumunda nelerin yapılmasına ilişkin bilgilendirme çalışması, sağlık bakanlığı görevlileri tarafından yerine getiriliyor.

Mobil aracın etrafında toplanan vatandaşlar, boğulmalarla ilgili bilgilendirici video filmlerini izledikleri gibi, görevlilere yönelttikleri tüm soruların cevaplarını bire bir alma imkânına da sahip oluyorlar.

Boğulmalara karşı çeşitli bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı mobil eğitim aracı, gün boyu bilgilendirme çalışması yürütürken, akşam saatlerinde ilçeden ayrılan aracın belli aralıklarla tekrar geleceği ve plaj önlerinde benzer bilgilendirme çalışmalarını yürüteceği de görevliler tarafından ifade edildi.
Kaynak: İHA