TİKA, Erbil'de İftar Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Irak'ın Erbil kentindeki 300 aileye iftar yemeği verdi.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine, TİKA İnsan Kaynakları Daire Başkanı Dr. Zülküf Oruç, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Dr. Zülküf Oruç, iftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmada, 'Irak'taki insani kriz meydana geldiğinden bu yana Türkiye farklı kurumlarıyla buradaki insanlara destek veriyor. Bu kurumların arasında TİKA da yer alıyor. 54 ülkede temsilciliğimiz var ve 124 ülkede projelere imza atmaya devam ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin faaliyet gösterdikleri ülkelerin refah ve istikrarına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Oruç, 'TİKA, Irak'ın birçok şehrinde hususen Erbil'de faaliyetlere devam ediyor. Ülkenin istikrarına katkı sunmaya devam ediyor.' dedi.

Erbil Valisi Hadi de Türkiye'nin saygın kurumları arasında yer alan TİKA'nın bölgedeki faaliyet ve hizmetlerinden son derece memnun oldukları söyledi.

Hadi, 'TİKA'ya Irak'ın genelinde ve özellikle Kürdistan Bölgesi'nde yaptıkları yardım faaliyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kürdistan Bölgesi, askeri, siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından krizler içerisindedir. Bu yüzden birçok uluslararası yardım kuruluşları yardımlarını sunuyor ancak Türkiye'nin bu yardımları daha çok etkindir.' dedi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ise TİKA'nın bölgedeki faaliyetlerinden bahsederek şunları kaydetti:

'TİKA, mübarek ramazan ayında, Duhok'tan Erbil'e, Kerkük'ten Süleymaniye'ye kadar tüm bölgedeki halklara herhangi bir ırk ve din ayrımı yapmadan yardımları sunmaya devam ediyor. Bölgedeki faaliyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Türkiye olarak bu zor süreçte bölgedeki halka destek çıkmaya çalışıyoruz. Kürdistan Bölgesi'nin istikrarı ve güvenliği bizim için de önemlidir.'

Etkinlik, çocuklara kıyafet ve oyuncak dağıtılmasıyla son buldu.

Kaynak: AA