Ahlatlılar Darbe Girişime Karşı Sokaklara Döküldü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaşlar askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara döküldü.

Ahlatlılar Darbe Girişime Karşı Sokaklara Döküldü
İlçenin Yukarı çarşı meydanına ellerinde bayraklarla gelen yüzlerce vatandaş "asker bizim, polis bizim", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve tekbir getirdi. Vatandaşların yanına gelen Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ve Bayındırlık ve İskan Eski bakanlarından Zeki Ergezen burada birer konuşma yaptılar. İlk olarak konuşma yapan Ak Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan: "Burada ki amacımız askerimize, polisimize ve milletimize sahip çıkmaktır. Ülkemize sahip çıkıyoruz. Demokrasiye sahip çıkıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban: "Bu meydanlar artık her türlü çapulcu harekete karşı hür iradesini ortaya koyacak güçtedir. Ahlat bundan bin yıl önce Sultan Alparslanla bu iradeyi ortaya koydu. Bugün inşallah bin yıl daha Allah’ın izniyle Kur’anla, ezanla ve selalarla bilin ki sizlerin bekasının seslenişi olarak devam edecektir" dedi.

Bayındırlık ve İskan Eski bakanlarından Zeki Ergezen ise: "Bu iş bitinceye kadar sokaklardan ayrılmayın. Bu şer güçlerinden ülkemizi kurtarmamız lazım. Bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini ve halkların kardeş olmasını istemiyorlar. Bu toprakları bölmek ve parçalmak istiyorlar. Osmanlı’dan sonra İslam dünyasının en güçlü ülkesinin güçlü olmasını istemiyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından cami imam hatipleri tarafından Kur’anı kerim ve dualar okundu. Vatandaşların askeri kalkışmaya karşı tepkisi araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak devam etti.
Kaynak: İHA