Malatya'da Bir İlk

Malatya’da, kalp rahatsızlığı geçiren 78 yaşındaki hastanın kalbi durdurulmadan kalp kapakçığı değiştirildi.

Malatya'da Bir İlk
Malatya’da 78 yaşındaki Satı Fidan, kısa süre önce kalp rahatsızlığı geçirdi. Kızı tarafından Gözde Akademi Hastanesine getirilen Fidan, Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapılan tetkikler sonrası ameliyata alındı. Fidan’ın ameliyatta bozuk kalp kapakçığı tamir edildi ve kalbindeki ritm bozukluğu düzeltildi.

Geçirdiği operasyon sonrası yeniden sağlığına kavuşan Fidan, doktor ve hastane personellerine teşekkür ederken Gözde Akademi Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ünal da Satı Fidan’da kalp kapağı yetmezliği olduğunu söyleyerek, “Buna eşlik eden diğer kapak da bozulmuştu. Bu kapağın değiştirilmesi gerekiyordu. Hastamızın aynı zamanda bir başka sorunu kalbinde ritm bozukluğunun olmasıydı. Biz de kalbi durdurmadan bu ameliyatı yaptık ve çok şükür hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

Ünal, hastaya üç aşamalı bir ameliyat yapıldığını kaydederek, “Kapağı değiştirdik, diğer kapağı tamir ettik ve ritm bozukluğu işlemini yaptık. Yurt dışındaki merkezler bu tür ameliyatları yapabiliyor ama Türkiye’de bu tür ameliyatlar sadece 8 merkezde yapılabiliyor. Bizde Malatya’da bu işlemi ilk defa yaptık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA