Uşak'ta Yaşlılara Kötü Muamele Eden Sürücülere Para Cezası

Uşak'ta özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş ve üstü vatandaşlara kötü muamelede bulunan sürücülere para cezası uygulanacak.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, özel halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan 65 yaş ve üstü vatandaşlara kötü muamelede bulunan sürücülere para cezası uygulanacağını bildirdi.

Uğur, yaptığı açıklamada 65 yaş ve üstü vatandaşların kent içi toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanması ile ilgili kanun yürürlüğe girmesiyle Uşak'ta uygulamaya geçildiğini hatırlatarak, uygulama nedeniyle kendilerine ulaşan şikayetleri gidermek için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yasanın uygulama başlaması ile özel halk otobüsü sahiplerine aylık 600 lira ödeme yapılmaya başlandığını kaydeden Hüseyin Ufuk Uğur, bazı özel halk otobüsü sürücülerinin ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanan vatandaşlara kötü muamelede bulunduğunun tespit edildiğini aktardı.

Olumsuzlukları gidermek için yaşlılara kötü muamele eden sürücülere para cezası uygulanması ile ilgili düzenleme yapıldığını dile getiren Uğur, 'Unutulmamalıdır ki yaşlılarımıza verilen bu hak yasalarla güvence altına alınmıştır. İlimizde de bu sistem başarıyla ve hakkaniyet ölçülerine uyarak sürdürülmesini sağlayacağız. Yaşlılara olumsuz davranışta bulunan otobüs sürücülerine 219 lira cezai işlem uygulanacak.' dedi.

Belediye ekiplerinin sürekli olarak denetim yapacağını hatta olumsuz davranışları gizli kamera ile kayıt altına alacağını ifade eden Uğur, tüm ihbarların hassasiyetle değerlendirileceğini, sivil ekiplerle kameralı tespitler yapılacağını bildirdi.
Kaynak: AA