Elazığ'da 20 Bin 56 Öğrenci Kur'an Kursunda

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, kentte 20 bin 56 öğrencinin Kur’an kurslarına kayıt yaptırdığını belirterek, bu kurslarda sadece Kur’an kursu değil birçok eğitimin verildiğini kaydetti.

Elazığ'da 20 Bin 56 Öğrenci Kur'an Kursunda
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, kentteki Kur’an kurslarına yönelik açıklamalarda bulundu. Kentte, 20 bin 56 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Güngör, çocuklara Kur’an’ın yanı sıra zamanı iyi değerlendirme, arkadaş ilişkileri ve internet bağımlılığı gibi konularda da eğitim verdiklerini aktardı. Yaz Kur’an kurslarının 20 Haziran’da başladığını ve 26 Ağustos’ta biteceğini belirten Güngör, “Bu 2 aylık dönem 3’er haftalık 3 dönemden oluşuyor. Bir çocuk 3 hafta bir yerde durduysa 3 hafta sonra başka bir yere gittiği zaman hemen 2 dönemde gittiği yerde devam etme imkanı sağlanıyor. Yine 3 hafta sonra başka bir yere gittiği zaman son dönemi de yine başka bir yerde tamamlama imkanı var” dedi.

Toplam 20 bin 56 öğrenciye Kur’an kursu verdiklerini vurgulayan Güngör, “20 Haziran’da başlayan ve 15 Temmuz’da bitecek olan birinci dönemde 344 camimizde toplam 11 bin 195 öğrencimiz kayıtlı. İl genelinde ise şuanda 20 bin 56 öğrenci yaz Kur’an kurslarımıza kayıtlı. Bizim hedefimiz daha fazla sayıya ulaşmak. İlimizdeki öğrenci sayısını artırmak için gayret gösteriyoruz. Bunun yanında camilerimizin dışında çeşitli büyük sitelerde kurslar açıyoruz. Kıştan beride 4-6 yaş gurubuna yönelik kurslarımızda var. Onlarda şuan 20 sınıf halinde devam ediyor. Bunun yanımda 6 erkek bir de kız olmak üzere 7 Kur’an kursumuz var. Bunların eğitimi yaz kış devam ediyor. Hedefleri hafız yetiştirmek olan kurslarımızda 500’ün üzerinde öğrencimiz var. Bunların birçoğu hafızlığa devam ediyor” diye konuştu.

Kur’an kurslarında sadece Kur’an eğitimi vermediklerini dile getiren Güngör, “Şuanda kurslarımızda bir seminer uyguluyoruz. İnternet bağımlılığı, zamanı değerlendirme, temizlik ve ahlak üzerine düzenlenen 1 saatlik seminerimiz var. Bunu her sınıfa uyguluyoruz. Son zamanlarda gençlerimizi internet, telefon ve oyunlar gibi şeyler meşgul ediyor. Çocuklarımızın bunlar üzerinde olan yoğunluğunu biraz daha hafifletmek maksadıyla bilgiler veriliyor. Yaz Kursları demek sadece Kur’an öğrenmek değil demektir. Çocuklarımızı sosyalleşmesi, arkadaş ilişkileri, ahlaki ilişkileri, büyüklerine karşı nasıl davranacağını gibi konuları öğreneceği yerlerdir. Bizde bu hizmetlerin daha güzel ve verimli olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA