CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

'TBMM Başkanı'nın görevi öncelikli olarak yüce Meclis'in ve dolayısıyla milletvekillerinin onurunu ve itibarını korumaktır'.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 'TBMM Başkanı'nın görevi öncelikli olarak yüce Meclis'in ve dolayısıyla milletvekillerinin onurunu ve itibarını korumaktır.' dedi.

Tüm, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin ve partili milletvekillerinin, hükümet tarafından hedef gösterildiğini ileri sürdü.

Mehmet Tüm, 'AKP'nin yaptığı hukuksuzluklara, yolsuzluklara ve hırsızlıklara karşı direnen sadece CHP kaldı. Bu direnci kırmak için partimizi ve bizleri terörle yan yana göstererek, toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya, karalamaya çalışıyorlar. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz ve bu baskılar karşısında asla yılmadık, yılmayacağız.' diye konuştu.

CHP milletvekilleri Tanju Özcan, Erdin Bircan, Eren Erdem, Namık Havutça ve Mahmut Tanal'ın Şanlıurfa'da yaşadığı duruma değinerek, milletvekillerini itibarsızlaştırma girişimine her gün bir yenisinin eklendiğini aktaran Tüm, 'Bu olaylara baktığımızda önceden kurgulanmış bir itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasının izlerini görmekteyiz. CHP milletvekili kimliklerini ön plana çıkarma gayretlerini görüyoruz.' ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sadece AK Parti'li milletvekillerinin başkanı olmadığını ifade eden Tüm, 'TBMM Başkanı'nın görevi öncelikli olarak, yüce Meclis'in ve dolayısıyla milletvekillerinin onurunu ve itibarını korumaktır. Sayın Meclis Başkanı'nı görevini yapmaya davet ediyorum.' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'a da seslenen Tüm, şunları söyledi:

'Sizlerin kutuplaştırıcı söylemleriniz, kimi kamu görevlilerine yansıyor ve kamu hizmetinde onlar da ayrımcılık yapmaya devam ediyorlar. Bugüne kadar hiçbir AKP milletvekilinin aracı durdurulmazken, CHP milletvekillerinden kimlik soruluyor, ehliyet, ruhsat isteniyor. Tüm bunlar vatandaşların gözü önünde yapılmaktadır. Milletvekilleri ile yurttaşlar karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Bunun anlamı nedir?'
Kaynak: AA