Başkan Yılmaz'dan Hasta Gence Destek

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, beyin tümörü bulunan 17 yaşındaki genç kızın ameliyat edilmesi için çalışma başlattı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, beynindeki tümör nedeniyle doktorların acilen ameliyat olmasını söylediği 17 yaşındaki Zeynep Açılı'nın tedavisi için devreye girdi.

Yaklaşık 7 yıldır her hafta perşembe günleri hasta ziyaretinde bulunan Yılmaz, bu hafta kentin değişik mahallerinde oturan 7 hastayı evinde ziyaret etti.

Yılmaz, Borazanlar Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan 17 yaşındaki tümör hastası Zeynep Açılı'nın acilen ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Doktorların beyninde köşe tümörü olduğunu ve en kısa zaman içinde ameliyat olması gerektiğini belirttiği Zeynep için seferber olan Yılmaz, genç kızın tedavisi için aileye her türlü desteğe hazır olduklarını iletti.

Ailenin, ameliyatın sadece Marmara Üniversitesinde yapılabildiğini söylemesi üzerine Başkan Yılmaz, TBMM Divan Katip üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'nün meclisteki danışmanıyla iletişime geçerek, bu branşta en iyi doktorun bulunarak genç kızın ameliyatının bir an önce yapılmasını istedi.

Ayrıca Zeynep'in annesinin ev hanımı, babasının da şeker hastası olması nedeniyle yürüyemediğini ve ailenin maddi sıkıntılar yaşadığını belirtmeleri üzerine Sosyal Yardımlaşma Vakfı nakdi yardımda bulunulması için devreye girdi.

Başkan Yılmaz da aileye gıda ve giyecek yardımı yapılması için talimat verdi.

Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz ve beraberindeki heyetin desteği ile moral bulan Açılı ailesi ise büyük mutluluk yaşadı.
Kaynak: AA