TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

'Nissibi Köprüsü yapımıyla birlikte hazırlanan yeni projede yol uzunluğu 13 kilometre kısalacaktır'.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti'nin seçim meydanlarında verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini söyledi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kahta-Adıyaman arasındaki duble yolun iyileştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini, yolun Karayolları tarafından yeniden asfaltlanmaya başladığını bildirdi.

Amaçlarının Adıyaman’ın hak ettiği tüm hizmetleri halka sunarak kenti daha refah ve yaşanabilir bir yer haline getirmek olduğunu aktaran Aydın, gelişmenin önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını dile getirdi.

Adıyaman'ı cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:

'Açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Nissibi Köprüsü, Adıyaman’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtardı. Şimdi ise Kahta-Nissibi Köprüsü arasında yol çalışması başlatacağız. Nissibi Köprüsü'nden geçecek olan karayolu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 2014 yılı yatırım programındaydı. Çeşitli olumsuz kanuni nedenlerle bugüne kadar aksadı. Kahta-Narince-Siverek yolu 312 milyon lira proje bedeliyle yer almış bulunmaktadır. Nissibi Köprüsü yapımı ile birlikte hazırlanan yeni projede yol uzunluğu 13 kilometre kısalacaktır. 26 metre genişliğinde yapılacak olan bu yolun ihalesi bitmiş olup yakında çalışmalara başlanılacaktır'.

Kaynak: AA