4 Yıl Aradan Sonra Samsat'ta Kanallara Su Verildi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 4 yıl aradan sonra ilk kez kanallara su verildi.

4 Yıl Aradan Sonra Samsat'ta Kanallara Su Verildi
TEDAŞ ve AKEDAŞ’a olan borçtan dolayı pompaj istasyonuna elektrik verilemediği için kanallara su verilemezken güneş panelleri ile elektrik üretilmesi ve pompaj istasyonu ile kanalların tamir ettirilmesi neticesinde deneme amaçlı olarak kanallara su verildi.

Adıyaman’da göreve başlayan Vali Abdullah Erin, ilçelerin sorunlarını yerinde görmek ve bu sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla Ramazan ayında başlatmış olduğu ilçe gezileri kapsamında, Samsat ilçesini ziyaret etmiş ve mutlaka bir çaresini bularak tarlaların sulanacağı müjdesini vermişti.

Dönemin Valisi Mahmut Demirtaş ve halen Adıyaman’da görev yapmakta olan Vali Abdullah Erin ile Samsat Kaymakamı Kürşad Atak’ın yoğun çabaları neticesinde kanallara suyun verilmesini mutlulukla karşıladıklarını belirten Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat, bugünün Samsat için ikinci bir bayram olduğunu ifade ederek, AKEDEŞ ve DSİ yetkililerini davul zurna ile karşıladıklarını belirtti.

Fırat, “Samsat ilçesinde böylesi bir tesisin bulunmasına rağmen sulama yapılamaması bir talihsizliktir. Gerek Valilerimiz gerekse de ilçemiz Kaymakamı yoğun bir çaba harcayarak ilçemizdeki bu sorunu gidermeye çalışıyorlar. DSİ ve AKEDAŞ yetkilileri de yine yardımcı olmaya çalışıyorlar. Şu anda güneş enerjisinden elektrik üretilmektedir. Bu üretilen elektrik gelirinin bizim borcumuza sayılmasını ve böylece bizleri bu borçtan kurtarılmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız artık beyanlarını bizlere sunarak ne kadar alanda sulama yapacaklarını bildirmelidirler. Sulama ücretlerinin ise Samsat Kaymakamlığınca açılan hesaba yatırmalarını önemle rica ediyoruz. 2 bin 800 hektar alanın sulanması ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine önemli bir katkı sunacaktır. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA