Siirt'te Terör Operasyonu

Vatandaşların 140 terör hattına yaptığı ihbarlar sonucu terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt'te vatandaşların 140 terör hattına yaptığı ihbarlar sonucu terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Pervari ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 140 terör hattına yapılan ihbarlar sonucu İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Pervari ilçesinde ve merkeze bağlı Gökçebağ beldesinde arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, duyarlı vatandaşlarca 140 terör ihbar hattına yapılan 2 ayrı ihbarın değerlendirilmesi sonucu Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyü sınırlarında yer alan Mahir köprüsü yakınlarında el yapımı patlayıcı olarak hazırlanmış 2 piknik tüpü, 2 fünye, 2 dinamit lokumu, 50 metre kablo, yaklaşık 500 gram patlayıcı olduğu değerlendirilen toz madde ele geçirildiği kaydedildi.

Merkeze bağlı Gökçebağ beldesinde de bir şahsa ait bahçede el yapımı patlayıcı yapılmak üzere hazırlandığı anlaşılan 12 kilogramlık tüp ve 20 kilogramlık gübre bulunduğu bildirilen açıklamada, ihbarda bulunan vatandaşların ödüllendirilmesine devam edileceği ifade edildi.
Kaynak: AA