Mardin'de Terör Saldırıları Kınandı

Mardin'de 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, terör saldırılarına tepki gösterdi Platform Sözcüsü Aydın: 'Bombalı araç saldırıları ve tuzaklanmış patlayıcılar nedeniyle sivil, resmi, şehirli, köylü, esnaf, tüccar, öğrenci, memur tüm insanlarımız, ticarethane, mesken, ticari mallar ve ev eşyalarımız vahşi, kaba ve kör şiddetle karşı karşıya bulunmaktadır' 'Platformu olarak, insanların can, mal ve rutin hayatlarına yönelik bu vahşi saldırıları kınıyor ve halkımızın mahşeri vicdanında bunu yapanların mahkum edildiğinin bilinmesini istiyoruz'.

Mardin'de hizmet veren 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, terör saldırılarını kınadı.

Memur-Sen il binasında bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri adına açıklama yapan Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sözcüsü Mustafa Aydın, kentin farklı dil, din, mezhep, etnisite ile kültürü bir arada ve barış içinde yaşayagelmiş kadim medeniyetin nadide bir şehri olduğunu söyledi. Aydın, şehrin bu özelliğiyle yarınlar için büyük bir imkan ve değer ifade etmeye devam edeceğini ifade etti.

Aydın, son bir yılda artan şiddet ile terörün, başta komşu ülkeler Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere bölgesel-küresel odaklarca tetiklendiğini, bunun faturasının Mardin'e de yansıdığını dile getirdi. Aydın, kentte son 4 ayda bomba yüklü araçla yapılan 6 ayrı saldırı sonucu onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını anımsattı.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına sabır dilediklerini söyleyen Aydın, saldırılara maruz kalanlar arasında asker ve polislerin yanı sıra kadın, çocuk, yaşlı ve masum sivillerin de bulunduğunu vurguladı.

Saldırıların hiçbir hedef, amaç ve sınır tanımadığını anlatan Aydın, Medine'de, Mescid-i Nebevi Camisi'nin dibindeki saldırılar ile Türkiye'nin muhtelif yerlerinde patlatılan bombaların birbiri ile bağlantılı ve aynı şer odaklarınca yapıldığını aktardı.

Aydın, hedefin sadece Mardin değil, tüm İslam coğrafyasının istikrarsızlaştırılması olduğunu dile getirerek, 'Bombalı araç saldırıları ve tuzaklanmış patlayıcılar nedeniyle sivil resmi, şehirli köylü, esnaf tüccar, öğrenci memur tüm insanlarımız, ticarethane, mesken, ticari mallar ve ev eşyalarımız vahşi, kaba ve kör şiddetle karşı karşıya bulunmaktadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıları akıl, ahlak, hukuk ve vicdanla açıklamanın mümkün olmadığına, bunun tam bir akıl ile vicdan tutulması olduğuna işaret eden Aydın, kör ve kaba şiddetle halkın korkmayacağını, pusmayacağını, kaçmayacağını, pes etmeyeceğini bildirdi.

Aydın, bu topraklarda beraberce yaşamaya ve ortak kader içerisinde umutla yarınları kurmaya devam edeceklerine dikkati çekerek, Türkiye'nin dört bir yanından herkesi buralara ticaret, spor, sanat, turizm ve farklı etkinlikleri vesile kılarak gelmeye çağırdıklarını belirtti. Aydın, hayatın rutin akışını bozmak isteyenlerin emellerine ulaşmaması için sorumlu herkesi davranmaya davet ettiklerini söyledi.

İslam medeniyetinin kadim şehri Mardin'in birlik, kardeşlik, merhamet, dayanışma ve umut içinde bu sıkıntıları da aşacağından emin olduklarını aktaran Aydın, 'Platform olarak, insanların can, mal ve rutin hayatlarına yönelik bu vahşi saldırıları kınıyor ve halkımızın mahşeri vicdanında bunu yapanların mahkum edildiğinin bilinmesini istiyoruz.' açıklamasında bulundu.

Çözüm Süreci'nin halkın 'ceberrut devlet' algısını dönüştürerek devlete büyük bir güven kredisi sağladığını belirten Aydın, devletin imar, ıslah ve inşa konusunda da elini çabuk tutmasının elzem olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA