Plaka Satışlarına Korkmaz'dan Tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 5 adet ticari taksi ve 500 adet servis aracı plakasını satışa çıkarmasına İnegöl Şoförler Odası tepki gösterdi.

Plaka Satışlarına Korkmaz'dan Tepki
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ticari taksi ve servis aracı plakalarının satışa çıkarılmasına tepki gösteren İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Büyükşehir’in para lazım oldukça plaka satmasının yanlış olduğunu belirtti.

İnegöl’de çalıştırılmak üzere 40 adet T plakanın satışının yanlış olduğunu ifade eden Korkmaz, “İnegöl’e tanesi 700 bin lira muhammen bedelle 40 adet ticari taksi plakası satılmak isteniyor. Bunun haricinde Bursa’da bin 500 adet servis aracı plakası satıldı. Şu anda da 500 adet daha satılmak isteniyor. Bunların tanesini de 260 bin lira muhammen bedelle satmak istiyorlar. Bu plakaların faydasından çok zararı olacak. Ayrıca 700 bin lira bedelli bir taksi plakasını insanlar nasıl alabilir? Bizde ki taksi plakalarının fiyatı bu kadar değil. Bizde 300-350 bin lira. 700 bin liraya bu plakaları büyük ihtimalle satamazlar. Diyelim ki sattılar, bu araçları nerede çalıştıracaklar? 10 tane taksi durağımız var. Bunlardan 4 tanesi iş yapamadığı için kapalı. Taksi kültürü İnegöl’de yeni yeni yaygınlaşıyor” dedi.

Başkan Bahattin Korkmaz, “Şuanda bu plakaların satılması doğru değil. Bundan 4-5 sene sonra olursa, belki doğru olabilir. 90 tane taksi zaten İnegöl’de çalışıyor. Bunların haricinde 40 tane daha İnegöl’e sokunca, bu adamlar nasıl iş yapacak? Alanyurt-İnegöl arasında toplu taşımamı yapacak veya taksiyle dolmuşçuluk mu yapacak? Bunu yaparken de illa bir yerlere zarar verecek. Büyükşehir Belediyesi her akıllarına esince plaka satıyor. Bunu da Bursa’da söyledim. ‘Her para lazım olunca plaka satıyorsunuz’ dedim. Bugüne kadar S plakaların satışında 400 milyon lira almışlar. Her para lazım olduğunda satılırsa trafik ne hale gelir. Taşıma yetkisi Bursa’ya verildi.

Her yere plaka satıyor. Böyle bir şey olamaz. Bu plaka satışlarının tekrar düşünülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA