Develi'de Çözüm Odaklı Terapi Eğitim Projesi Tamamlandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek kapsamında Desteklenen "Çocuk ve Ergen Piskopatolojisinde Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi" projesi tamamlanmasından dolayı proje kapanış programı düzenledi.

Develi'de Çözüm Odaklı Terapi Eğitim Projesi Tamamlandı
Programa Develi Kaymakamı Murat Duru, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, kurum müdürleri eğitmen hocalar ve eğitim alan öğrenciler katıldı.

Programda eğitim alan öğrencilere sertifikaları eğitmenlere ise plaket takdim edildi.

Develi Kaymakamı Murat Duru konuşmasında, "Eğitime Melikgazi, Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza ve Develi’den 35 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı öğretmeni katıldı.

Eğitim Atatürk Üniversitesi Eğitimi Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç Dr. Başaran Gençdoğan tarafından verildi,verilen eğitim programında "Çocuk ve Gençlerde Yaygın Olarak Görülen Sorunlu Davranışlar ve Bu Sorunlu Davranışların Çözümünde Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapinin Kullanımı" konuları anlatıldı.

Eğitimi oldukça faydalı bulan okul rehber öğretmenlerimiz okullarımızda geleceğimiz , herşeyimiz, göz bebeğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz arasında yaşanan sorunlara kısa zamanda etkili bir çözüm olacağını belirtmişlerdir.

Bu projemizde emeği geçen çalışkan ve nitelikli kardeşim Hasan Kılınç’a, hocamıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, katılım sağlayan baştacı öğretmenlerimize ve projenize destek sağlayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA