Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 97. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 97. yıl dönümü törenle kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 97. yıl dönümü törenle kutlandı.

Sporcular, Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla, ellerindeki Türk bayrağıyla Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'ndan belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Bir öğrenci tarafından okunan şiirin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Başsoy, 'Büyük Türk milletinin esaret altında yaşayamayacağının bütün dünyaya haykırıldığı o zorlu günlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’yu karış karış gezerken, Erzincanlılara duyduğu güveni 'Erzincan’ın az zamanda, layık olduğu ve cumhuriyetin kendisinden beklediği mertebede nur ve feyz kaynağı olacağına tamamen inanıyorum.' sözleriyle ifade etmiştir.' dedi.

Bu toprakların Rus zulmü yaşadığını hatırlatan Başsoy, şunları söyledi;

'Bu toprakların cefakar insanları, canlarını, mesnetsiz, dayanaksız, arsız bir üslupla soykırım iddialarını ortaya atan Ermenilerin katliamları ile kaybetmişlerdir. Bu toprakların sahibi Erzincanlılar, kentimizin Müdafa-i Hukuk Cemiyeti temsilcilerinin, Fevzi Efendilerin, Münir Ziya Beylerin ve daha nice kent önderinin başını çektiği milli mücadelede, Gazi'nin milli mücadele anlayışına yaraşır bir kahramanlık ve ancak büyük Türk milletinin esarete karşı mücadelesine yakışır bir karalılık sergilemişlerdir.'

Kaynak: AA