Milas'ta Yangın Helikopteri Göreve Başladı

Milas ilçesinde çıkabilecek orman yangınlarında görev yapmak üzere söndürme helikopteri konuşlandı.

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta Milas ve Bodrum bölgesi olmak üzere gerektiğinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki orman yangınlarında görev yapmak üzere 5 mürettebatlı helikopterin Denizcik Orman Deposu'nda konuşlandığını bildirdi.

İhbarların ardından helikopterin 5 dakikalık bir kalkış süresi olduğunu ve ortalama 15 dakikada yangın bölgesine ulaştığını belirten Kazakoğlu, helikopterin yangınla mücadele büyük bir rol oynadığını vurguladı.

Yangın ekiplerinin 24 saat esasına göre çalıştığına işaret eden Kazakoğlu, 'Hava ve kara ekiplerimizle sorumluluk alanımızdaki orman yangınlarında 24 saat esasına göre 212 kişilik personelimizle müdahale etmeye hazırız. Yangın gözetleme, yer ve kara ekiplerimizle bölgemizdeki olası yangınlara karşı teyakkuz halindeyiz. Aynı zamanda oluşturduğumuz güzergahlarda devriye görevlerimiz de sürüyor.' dedi.

Kazakoğlu, iki yangın söndürme uçağının da Milas - Bodrum Havalimanı'nda göreve başlayacağını aktardı.

Yangınla daha etkin mücadele için bu yıl ilk kez helikopterlere monte edilen 360 derece görüş açısına sahip kameraların da faaliyete alındığını anlatan Kazakoğlu, bütün bu teknik imkanlara rağmen ormanların korunmasında en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü dile getirdi.

Kazakoğlu, vatandaşlardan piknik ateşlerinin tamamen söndürmelerini ve en ufak bir duman görmeleri durumunda zaman geçirmeden 'Alo 177' hattını aramalarını istedi.

Kaynak: AA