İzmir'de 'Ayın Polisleri' Ödüllendirildi

İzmir'de 'Ayın Polisleri' uygulaması kapsamında Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Trafik Şubeleri ile merkez ve diğer ilçelerden seçilen en başarılı 4 polise ödülleri verildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünce geçen ağustos ayında polisin hizmet kalitesini ve görevde verimliliği artırırmak amacıyla başlatılan 'Ayın Polisleri' uygulamasını yürüten komisyon, mayıs ayının en başarılı polislerini belirledi.

Buna göre farklı zamanlarda iş yerinden hırsızlık olaylarının faili olarak 2 zanlının kimliklerini tespit edip yakalanmasını sağlayan polis memuru Halil Sağlam, 'Ayın Asayiş Polisi' seçildi. 3 farklı tarihi eser kaçakçılığı olayının faillerinin yakalanmasında görev alan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ahmet Ünal, 'Ayın KOM Birimleri Polisi' oldu. Kent merkezinde yapılan uygulamalarda 3 ayrı olayda 3 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 5 merminin elde geçirilmesiyle olayların zanlısı 8 kişinin yakalanmasında görev yapan Zülküf Borta, 'Ayın Merkez İlçeler Polisi', Urla'da yapılan uyuşturucu operasyonunda şüphelinin yakalanmasında gösterdiği başarı nedeniyle Kutlay Güler, 'Ayın Dış İlçeler Polisi' oldu.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, makamında kabul ettiği 'Ayın Polisleri'ni gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek, çeyrek altın ve başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Kaynak: AA