Esed'in Zulmünden Kaçan Anne Ve Kızını Terör Vurdu

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralananlar arasında Suriye uyruklu anne ile 3 yaşındaki çocuğu da bulunuyor Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, Emniyet Müdürlüğü yakınındaki durakta minibüs beklerken yaralanan küçük kızın tedavisi Midyat Devlet Hastanesinde devam ederken, durumu ağır olan annesi Batman'a sevk edildi Baba Cemal İbrahim: 'Silahla hak aranmaz. Bunu yapan Müslüman olamaz'

Suriye'de Esed'in zulmünden kaçan anne ve kızını, sığındıkları Mardin'in Midyat ilçesinde bu kez de PKK teröristlerin saldırısı vurdu.

2'si kadın 3 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında yaralanan 50 kişi arasında Suriye uyruklu Mayada İbrahim ile 3 yaşındaki kızı Darin de bulunuyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Nusaybin'e yerleşen Mayada İbrahim ve eşi Cemal İbrahim'in Türkiye'de Darin (3) ve Dan (1) ismini verdikleri iki çocukları dünyaya geldi.

Kaymakamlık başta olmak üzere çeşitli kurumların desteğiyle Nusaybin'de yaşamlarını huzurlu şekilde sürdüren aile, PKK'lı teröristlerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatlar nedeniyle mağdur oldu. Terör saldırılarından dolayı ikinci kez evlerini terk etmek zorunda kalan aile, Midyat'taki yakınlarının yanına sığınmak zorunda kaldı.

- Hastaneye gitmek için durakta minibüs bekliyorlardı

Mayada İbrahim dün oğlu Dan'ın hastalanması üzerine kızı Darin'i de alarak evden çıktı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında durakta minibüs beklerken teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda anne ve kızı yaralandı, Dan ise şans eseri kurtuldu.

Patlama esnasında annesinin kucağından düşen Dan polis ekipleri tarafından yerden alınırken, enkaz altında kalan anne ile kızı da kurtarılarak, Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Darin'in tedavisi burada sürerken, bacağında ve kafasında kırıklar bulunan anne Mayada yapılan ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi.

- 'Bunu yapan insan olamaz'

Hastanede kızına refakat eden baba Cemal İbrahim, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi. İbrahim, 'Bunu yapan insan değil, Türk, Kürt, Arap kim olursa olsun bunu yapan insan olamaz. Polis de insandır. Silahla hak aranmaz, bunu yapan Müslüman olamaz.' dedi.

- 'Bu çocuğun ne suçu var?'

Mayada İbrahim'in ablası Candan Bozkuş ise kardeşinin, eşi ve çocukları ile Suriye'deki savaştan kaçıp, daha rahat şekilde yaşamak için Nusaybin'e yerleştiklerini söyledi. Bozkuş, Nusaybin'de de saldırılar ve patlamalar olduğunu, bu nedenle ailenin Midyat'a geldiğini fakat burada da saldırıya maruz kaldıklarını aktardı.

'Bu saldırılara 'yeter artık' diyoruz. Patlamada yaralanan bu çocuğun ne suçu var? 2 yeğenim de Nusaybin'de doğdu. Patlama sırasında Darin'i polis enkaz altından çıkarmış' diyen Bozkuş, saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA