Edirne Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Edirne merkezli 7 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 7'si tutuklandı.

Edirne merkezli 7 ilde 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.

Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya'da, ''Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek', 'terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 45 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 8'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Aralarında iş adamı, emekli asker ve öğretmenlerin de bulunduğu zanlılar, Edirne Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine götürüldü. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 14 kişi daha serbest bırakıldı.

'Terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından mahkemeye sevk edilen zanlılardan N.K, E.D, E.S.B, B.C, H.O, N.E, H.İ.K, cemaate yakın dernek ve vakıflarda üye ya da yönetici oldukları, çevrelerinden 'himmet' ya da 'bağış' adı altında topladıkları makbuzu olmayan yüklü miktardaki paraları yurt dışındaki hesaplara transfer ettikleri iddiasıyla tutuklandı. 16 şüpheli de haklarında yurtdışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mevcut soruşturma kapsamında, yurtdışında olduğu belirlenen 31 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA