NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “İnanıyorum ki mühendislik fakültemiz, Türkiye’deki en değerli fakültelerden biri haline gelecek, görüntü o yönde” dedi.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni
Çorlu Mühendislik Fakültesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, “Aslında burada bulunan anne ve babaların hissiyatlarını beliyorum ben de bir mühendis babasıyım. Geçen yıl da buradaki törene katılmış, mezuniyet törenine gidememiştim ama buradaki velilerle mutluluğumu paylaşmıştım. Ülkemizde mühendislik, çok büyük önem kazandı. Özellikle son dönemde, üretilen helikopterler, insansız hava araçlarını haberlerde görüyor, duyuyoruz. Özellikle gençlerimize çok büyük işler düşüyor. Bugün Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığımız 3Y kuralı uyguluyor. Yeşil, yetli ve yenilenebilir yeni kuralını uyguluyor. Üretimde yeni mühendislere yer veriyor. Buradaki mezunlarımızın bu imkanlardan çok güzel faydalanacağını düşünüyorum. Üniversite ile sanayi işbirliği de git gide artıyor. Biz aslında burada Trakya'da çok güzel yapılanma var. Islah OSB’ler, OSB oldu. Sanayi ve üniversite olarak işbirliği yapılıyor, bilgi paylaşımı yapılıyor. Teknokentler var, devamlı araştırmalar yapıyor. İnşallah gelecek mühendisler için aydınlık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ile beraber, Çevre Mühendisliği’nin kariyer günlerine de katıldıklarını hatırlatan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizle birlik olduk. Çorlu için bu fakültenin çok büyük önemi ve değeri var. Toplamda 6 bin 500’e yakın öğrencimiz burada bizim misafirimiz olarak okuyorlar. Hiçbir problem, hiçbir sıkıntı görmedik, yaşamıyoruz, kendilerinden çok memnunuz. Bundan sonra da bu memnuniyetimiz devam edecek siye düşünüyorum. Anne, babalar çocuklarını bizlere emanet ediyorlar, sorunlarına, sıkıntılarına önem veriyoruz. Bölgemiz sanayinin tam ortasında gelecekte inanıyorum ki mühendislik fakültemiz, Türkiye'deki en değerli fakültelerden biri haline gelecek, görüntü o yönde. Çünkü İstanbul’dan bu tarafa OSB’ler, sanayiciler gelmek zorunda. Bu bölge çok değişecek. Öğrencilerimize gelecekte mutlu bir hayat diliyorum. Mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diliyorum.”

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise, törende yaptığı konuşmasında üniversite ve fakülte hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversitemiz 9 fakülte, 3 enstitü, 1 konservatuar, 3 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu, 10 araştırma ve uygulama merkezi ve 5 rektörlüğe bağlı bölüm başkanlıkları ile 42 akademik birimle eğitim veriyor. Üniversitemizde 32 bin 100 öğrencimiz bulunuyor. Akademik olarak bin idari ve 500 personelimiz bulunuyor. Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır. Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin bu potansiyelini değerlendirerek atılıma geçmesi gerekmektedir. Bunun için üniversiteler toplumun kalkınmasında büyük öneme sahiptirler. Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı bilim, teknoloji ve üniversitelerdir” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde öğrenci velilerine de seslenen Prof. Dr. Yılmaz, “Evlatlarınızı 4 yıl önce vatana ve millete hayırlı meslek sahibi birer birey olsunlar diye bizlere emanet ettiniz. Bizler de sizlerden aldığımız bu emanetleri hem onların hem de sizlerin beklentileri doğrultusunda bilgimiz, görgümüz ve hayat tecrübelerimiz doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettik” diye konuştu.

Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere de hitap eden Yılmaz, “Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemi kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Dürüst, ahlaklı kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için ve ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz. 2015-2016 akademik yılında emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tacer de, mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmada, “İnsan hayatında belki kısa sayılabilecek, ancak çok önemli olan bir dönemin daha sonuna geldik ve artık bugün çocuklarımızın 4 yıl önce başlattığı üniversite hayatını, mühendislik diplomasıyla taçlandıracağımız bir gündür. Yaklaşık 4 yıl önce güzel yurduma aydınlık olma isteği, arzusu ve kararıyla Çorlu Mühendislik Fakültesi’ni tercih edip gelen siz genç mühendisler, bugün sizin kıvanç, gurur ve mutlu gününüzdür. Acısıyla tatlısıyla koca bir üniversite hayatını bugün bitiriyorsunuz. Bu süre içerisinde, azminizle, sabrınızla, zekânızla çalışıp, çaba sarf ettiniz ve bugün hak etmiş olduğunuz mühendislik unvanıyla taçlandırılacaksınız. Hepinizi bizler burada yürekten tebrik ediyoruz, bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Nadide Gülşah Gülenç mezuniyet kütüğüne adını çakarken, fakülte üçüncüsü Hasan Kaya, fakülte ikincisi İlhan Erkan Büyükakın ve fakülte birincisi Nadide Gülşah Gülenç’e plaket ve teşekkür belgeleri Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tarafından verildi.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, bölüm başkanları, mezun öğrenciler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA