Merkel, Altıncı Kez Dünyanın En Güçlü Kadını Seçildi

Amerikan Forbes Dergisi tarafından yapılan “Dünyanın En Güçlü Kadınları” araştırmasında ilk sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel yer aldı. Merkel, böylede altıncı kez dünyanı en güçlü kadını seçilmiş oldu.

Amerikan Forbes Dergisi tarafından her yıl yapılan dünyanın en güçlü kadını araştırmasının bu yılki sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel bir kez daha dünyanın en güçlü kadını seçildi. Merkel, bu sonuçla altıncı kez dünyanın en güçlü kadını oldu. 2004 yılından bu yana krizler karşısında gösterdiği kararlılık ve yaptığı çalışmalarla dünyanın en güçlü ve yaptırımı olan kadın unvanına yeniden seçilen Merkel’in özellikle mülteciler konusundaki insancıl yaklaşımının bu yıl da birinci seçilmesinde önemli rol oynadığı açıklandı.

Forbes tarafından yapılan “Dünyanın En Güçlü Kadınları” araştırmasında Merkel’in ABD başkan adayı Hillary Clinton takip etti. Fed Başkanı Janet Yellen’ın üçüncü olduğu sıralamada, yardımsever Melinda Gates dördüncü, General Motors şirketinin şefi Mary Barra beşinci, Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde altıncı, Facebook Müdürü Sheryl Sandberg yedinci, Youtube Başkanı Susan Wojcicki sekizinci, Hewlett-Packard şefi Meg Whitman dokuzuncu dokuzuncu ve Banco Santander’in Başkanı Ana Patricia Botíolarak onuncu oldu.
Kaynak: İHA