Dünya Çevre Günü'nde Büyükşehir'den İki Protokol

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, ‘Gürültü Eylem Planı Pnojesi’ ve ‘Giysi Toplama Projesi’ olmak üzere iki ayrı protokole imza attı.

Dünya Çevre Günü'nde Büyükşehir'den İki Protokol
Dünya Çevre Günü, İçel Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İçel Üniversitesi, Makine Mühendisleri Odası İçel Şubesi ve geri dönüşüm firmalarının proje ortaklığı ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, geri dönüşüm firma temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlamaların açılışında konuşan Başkan Kocamaz, gıda üretimi döngüsünün odağında bulunan kırsal kesimden göçlerle nüfusun şehirlerde yoğunlaşmasıyla birlikte başta çevre sorunları olmak üzere pek çok yeni sorunla karşı karşıya kalındığını belirtti.

Kocamaz, “Bizler bir yandan müreffeh bir yaşam standardı yakalamak, öte yandan gelecekte kader birliği edeceğimiz milyarlarca insanın hakkını korumak zorundayız” dedi.

Halkın ve çocukların günlük hayatlarında çevre bilinciyle hareket etmeleri konusuna önem verdiklerini ifade eden Kocamaz, “Temiz çevre, yaşanabilir bir kent ve yeşil bir doğa için halkımızla el ele veriyoruz. Güzel İçelimizi daha yaşanabilir bir kent yapabilmek ve sürdürülebilir bir kalkınma sürecine dahil edebilmek için her türlü tedbiri alıyor ve uyguluyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Çevre ve İnsan” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini veren Kocamaz, daha sonra Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 2015 Yılı Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görülen İçel Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi’nin ödülünü, İNTE İnşaat Tesisat San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Settar Yaltır’ın elinden aldı.

KOCAMAZ, İKİ PROTOKOLE İMZA ATTI

Ödül töreni sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği iki ayrı protokolün imza töreni gerçekleştirildi.

Başkan Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, USMAN Geri Dönüşüm adına Emrah Koyuncu ve İçel Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem arasında ‘Giysi Toplama Projesi’ imzalandı. Proje kapsamında, kentin farklı noktalarına yerleştirilecek giysi toplama kutuları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunması amaçlanıyor.

Kocamaz, ikinci imzayı ise ‘Gürültü Eylem Planı Projesi’ çerçevesinde Marmara Üniversitesi Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Haldun Karan ile birlikte attı.

Kutlamalarda ayrıca, İçel Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları tarafından “Her Atık Çöp Değildir” oyunu sahnelenirken, Geri Dönüşüm Parkuru Yarışması ile geri dönüşüm malzemelerinden ve atık malzemelerden hazırlanmış parkurda engellerin hepsi kullanılarak, yerdeki kağıt, atık pil, plastik şişe, kutu gibi atık malzemelerin hepsi toplanarak ve her biri geri dönüşüm kutularına ayrı ayrı atılarak çocuklar arasında yarışma gerçekleşti. Parkuru en kısa sürede tamamlayan öğrenci birinci olurken, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Soruların odak noktasında çevre ve geri dönüşüm konularının işlendiği ‘Doğruya Koş’ adlı bilgi yarışması ile 5 okuldan üçer öğrenci olmak üzere yarışma düzenlendi.

Dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA