CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin Açıklaması

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, terörün mübarek aylarda da çirkin yüzünü gösterdiğini ama söylemler dışında gerçek realite ile soruna bakılması gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin Açıklaması
AK Parti’nin 2007 yılında ‘İstikrar Sürsün Türkiye ve Kırşehir Büyüsün’ sloganı ile meydanlara indiğini ifade eden İl Başkanı Zengin, "Halkımız görmekteyiz ki tamami ile kaderine terk edilmiş durumda. Siyasal iktidar halkı tamamı ile ötekileştirerek kendi düşüncesine göre siyaset sergilemekte, maalesef AK Parti iktidara gelmeden önce Kırşehir’de 23 tane belde belediye başkanlığı, merkezde 7 tane ilçe belediye başkanlığı, 365 tane ise muhtarlık vardı. Adalet ve Kalkınma Partisinin yanlış politikası sonrası Kırşehir göç vererek kan kaybetti. Yanlış politikalar sonrası milletvekili sayısı ise 3’den 2’ye indi.” dedi.

CHP OLARAK AHİLİĞE KÜLTÜREL DESTEK VERDİK

CHP heyeti olarak 27 Mayıs tarihinde başlayan ahilik haftası kutlamalarına destek verdiklerini söyleyen İl Başkanı Zengin, “Ahilik haftası kutlamaları AK Parti kurucu Genel Başkanının şovuna dönüştü.CHP Ana Muhalefet Partisidir. Parti İl Başkanı kutlamalarda isimler verilmesine rağmen tören alanına alınıyor. Kırşehir’de AK Parti tutumu sonrası esnaf temsilcine dahi söz verilmedi. AK Parti yöneticilerini şiddetle kınıyorum. Ahilik kutlamaları siyasi şov alanı değildir.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanlığını ziyaret eden ve Kırşehir’den sorumlu milletvekili Serkan Topal ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’da terör olayı ile karşı karşıya kaldık. Ülkemizin geldiği nokta bu durumda 2002 yılında iktidara geldiklerinde şehit sayısı sıfırdı. Her gün terör olayı ile karşılaşıyoruz. Terörü bitirme noktasında samimi iseniz, sizlere açık çek veriyoruz. Oslo’da görüşen kendileri idi. Habur’da davul-zurnalarla örgütçüler karşılandı. ‘Ya başkanlık ya kaos’ diyen kalemşörlere de sessiz kalındı. AK Parti hükümeti sadece Başkanlık sistemi istiyor. Oslo, İmralı, PKK görüşmeleri yapanlarda sadece kendileri, bizler CHP olarak terörün bitirilmesi noktasında daima devletin yanında olacağız. Ekonomi, eğitim iflas etti. Anayasanın değiştirilemeyen maddeleri dışında değişiklik istemiyorlar. Onların tek derdi Başkanlık sistemi. Dokunulmazlıklar için süre yarın doluyor. Onaylanmıyor Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanı, bireysel başvuruların dolma süresini bekliyor. Ama milletimiz gerçeği biliyor.”
Kaynak: İHA