Aydın ASKİ'den Kuşadası Arıtma Tesisi Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Kuşadası’nda yapımı süren ve durduğu iddia edilen atıksu arıtma tesisi inşaatı konusunda açıklama yaptı.

Aydın ASKİ'den Kuşadası Arıtma Tesisi Açıklaması
ASKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamada,”Basında yer alan bir haberde ’Aydın Büyükşehir Belediyesi binlerce lira bu uçağa verileceğine Kuşadası’nın arıtmasının tamamlansa daha iyi olacak’ şeklindeki ifadede Kuşadası ilçesi ile ilgili olarak Atıksu arıtma tesisinin yapımına devam edilmediği, alt yapı işlerinin yavaşlatıldığı, yönünde kasıtlı olarak algı oluşturulmak istenmektedir.

Aydın İli Kuşadası ilçesi Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işine 13.01-2014 tarihinde başlanılmıştır. Atıksu arıtma tesisi 1. Kademesi 333 Bin 800 kişi ve 89 Bin 794 m3/ gün kapasite ile hizmet verecektir. 2. Kademenin devreye alınması ile tesisi 477 Bin 100 kişi ve 125 Bin 548 m3/gün kapasiteli olacaktır. Atıksu arıtma tesisinin sahil kenarı terfi hattı tamamlanmış olup, çamur çürütme, çökeltme havuzları, pompa binası, blower binası, geri devir terfi merkezi, trafo ve jeneratör binası, dağılma yapısı, ön arıtma tesisi, havalandırma havuzları, su deposu, idare bina vb. betonarme imalatlar ile mekanik ve elektrik ekipmanlar tamamlanmış olup, şuanda TM-9 Atıksu arıtma tesisi arası terfi hattı imalata devam etmektedir. Yaklaşık olarak 50 milyon TL yatırım yapılan tesisin Ağustos 2016 tarihinde devreye alınması planlanmaktadır.

Kuşadası, Davutlar-Güzelçamlı, Grup Kanalizasyon İnşaatı ve Atıksu Arıtma tesisine terfi hattı işinde toplam hat uzunluğu 153 bin 842 mt olup 3 adet atıksu terfi istasyonuna ve 1 Bin 595 adet parsel bacası, 3529 adet muayene bacası sistemde bulunmaktadır. İnşaatın şu ana kadar gerçekleşme oranı yüzde 38’dir. Davutlar Güzelçamlı grup kanalizasyon alt yapısı 2017 yılı son devresinde bitirilip halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kanalizasyon hatları tamamlandığında 40.000.000 TL’ye yakın yatırım yapılmış olacaktır.

Bahsettiğimiz, çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmekte olup haberde bahsedildiği gibi çalışmaların durması veya yavaşlaması yâda finansal bir sorun yaşandığı ifadeleri gerçek olmamaktadır. Bu tür haberler kişilerin zihniyetinden kaynaklanmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşlarımıza hizmet vermek için 24 saat boyunca çalışmaktadır” denildi.
Kaynak: İHA