Kültür Sanatın Yeni Merkezi Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, 2015-2016 kültür sanat faaliyetleri kapsamında 138 bin 788 kişinin sanatla buluşmasını sağladı.

Kültür Sanatın Yeni Merkezi Yıldırım
Kültür ve sanat faaliyetleri ile fark oluşturan Yıldırım Belediyesi, ilçede başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğine kültürel ve sosyal dönüşümü de ekleyerek Yıldırım’a çağ atlatacak adımlar atıyor. Bu kapsamda, 2015 - 2016 kültür sanat sezonunda Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başta Barış Manço Kültür Merkezi, Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Adile Naşit Tiyatrosu ve Bayrak Alanı olmak üzere pek çok noktada düzenlenen söyleşi, sempozyum, tiyatro, konferans ve konser gibi etkinliklere 138 bin 778 kişi katıldı.

Özellikle çocukların sanatsal faaliyetlerin içeresinde aktif olarak yer almasını sağlamak için hayata geçirilen ‘Alo Tiyatro’ ile ayda 4 binin üzerinde çocuğun tiyatro izlemesi sağlandı.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerle, Yıldırımlıların yaşam standartlarını yükselttiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sanatsal etkinliklerimize hemşehrilerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Salonlarımız bizlere yetmemeye başladı.

Kısa süre içeresinde Yıldırım’a çok daha yüksek kapasiteli, aynı anda birden çok etkinliğe ev sahibi yapacak, bin kişilik salonun bulunacağı Molla Yegan Kültür Merkezi gibi birimler kazandıracağız. Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkarak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilçemizin yaşam standartlarını yükseltiyoruz” dedi.

Özellikle sanatsal etkinliklerle sosyal sorumluluğu birleştiren ‘1 kitap 1 bilet’ gibi kampanyaların önemli bir başarıya imza attığını dile getiren Başkan Edebali, “Bir taraftan hemşerilerimizi sanatla buluştururken, diğer taraftan da temin ettiğimiz kitaplara sadece Yıldırım’da değil Türkiye binlerce insanımızı kitapla buluşturduk. Altı ay gibi kısa sürede 75 bin insanımızın tiyatro izlemesini sağlayarak, önemli bir iş başardık. Bundan sonra da insana dokunan belediyecilik anlayışımız kapsamında kültür sanat alanındaki etkinliklerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA