Engelliler Ve Aileleri Gelibolu Yarımadası'nı Ziyaret Etti

Merkezi Ankara'da bulunan Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği üyeleri, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.



Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının daveti üzerine yarımadaya gelen 97 kişi, tarihi alanları, şehitlikleri, anıt ve mezarlıkları gezdi, dua etti.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Bakıcı, yaptığı açıklamada, 97 kişiyi alıp, Çanakkale'ye getirmenin, gezdirmenin ve gönüllerini hoş etmenin kolay olmadığını söyledi.

Para kazanmanın kolay ama dua kazanmanın zor olduğunu dile getiren Bakıcı, şöyle konuştu:

'Birilerinin cenabı Allah yüreklerine insani duyguları ve fazileti koyduysa insan olmak duygusunu kalplerine ve beyinlerine yerleştirdiyse işte o zaman her şey son derece kolay oluyor. Bu organizasyonun gerçekleşmesinin tabanında insanlık ve insani değerlerin yüksekliği yatıyor. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı'ya, Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman'a, Tarihi Alan Başkanımız Mehmet Gürkan'a sonsuz teşekkür ederim. Bu saydığımız isimler şehitlerimiz huzurunda bizim duamızı aldılar. Dileriz ve temenni ederiz ki yeryüzünde yaşamları sürdüğü müddetçe bu dualarımız yanı başlarında olsun ve hiçbir işleri zor olmasın.'
Kaynak: AA