Mahalle Halkından Camiye İmam Talebi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir grup vatandaş, kapalı olan ve imam bulunmayan caminin önünde namaz kıldı.

Seydikemer Yaka Mahallesinin sakinleri, imam olmayan ve kapalı bulunan caminin açılması talebinde bulundu.

Yaka Mahallesi'ndeki Hacılar Camisi'nde 7 yıldır imam olmadığı ve caminin kapısının kilitli olduğunu ileri süren yaklaşık 20 kişilik vatandaş grubu, cami önünde namaz kıldı.

Grup adına gazetecilere açıklama yapan mahalle sakini Yüksel Duran, camilerinde imam bulunmaması nedeniyle ezan sesine hasret kaldıklarını söyledi.

Mahallelerinde bir ölen olduğu zaman sela okuyacak insan bulamadıklarını ileri süren Duran, 'Başka yerlerden gelen ezan ve sela sesleri ise köyün tamamında duyulmuyor. Önümüzdeki günlerde ramazan girecek. Okullar tatil olacak. Camimizde çocuklarımızın bir dua okumasını istiyoruz ama camide imamımız yok.' dedi.

Duran, camideki cuma namazlarında bir vatandaşın imamlık yaptığını, ramazanda teravih namazı kıldıracak imam olmadığı için huzursuz olduklarını vurgulayarak, 'En yakın cami mahallemize 4 kilometre aşağıda ve ezan sesi bizde duyulmuyor.Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Camimize imam istiyoruz.' diye konuştu.

Caminin 1911'de kurulduğunu hatırlatan mahalle sakinlerinden Sadık Çilerler ise yetkililerden 105 yıllık camilerine imam atanmasını istedi.

- Konuyla ilgili araştırma yapılacak

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camiye atanan imamın daha önce başka bir camiye görevlendirildiğini öğrendiğini ifade ederek, 'Konuyla ilgili araştırma yapılması talimatını verdim. Vatandaşlardan bize böyle bir sorun gelmedi. Vatandaşımızın böyle bir sorunu varsa muhakkak giderilecektir.' diye konuştu.
Kaynak: AA