'Çınar' Ve 'Koca Bebek' Organizasyonların Gözdesi Oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki genç girişimcinin 100 bin liraya yenileyerek 'Çınar', Koca Bebek' ve 'Zeynep' adı verdiği 1964, 1971 ile 1975 model üç otomobil, özel gün organizasyonlarında talep görüyor Özellikle gelin ve damatların ilgi gösterdiği klasik otomobillerle nostaljik anı yaşamanın bedeli 550 ile 750 lira arasında değişiyor.

HAKAN FİRİK - Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki genç girişimci tarafından özel organizasyonlar için yenilenen, üç otomobil, evlenecek çiftlerden ilgi görüyor.

İbrahim Taşkent ve Murat Aker, Edremit Körfezi'nde ucuza satın aldıkları 1964, 1971 ve 1975 model yıpranmış üç otomobili baştan aşağı yenileyerek özel gün organizasyonları için hizmetine sundu.

Pembe, bal sarısı ve şeker pembesi renkleriyle boyanan otomobillerden 'Vosvos'lara 'Çınar' ve 'Zeynep', 'Chevrolet'e de 'Koca bebek' adını veren girişimciler, yenilenme için 100 bin lira para harcadı.

İbrahim Taşkent, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobil sektöründe iş yaptığını ve arabaların tasarımının kendisine ait olduğunu söyledi.

Yaz sezonunda ek gelir olması amacıyla bu işe yöneldiğini dile getiren Taşkent, 'Bir süre önce yakın arkadaşım, düğününde çok uzaktaki bir şehirden klasik araba tuttuğunu ve onun için çok maliyetli olduğunu söyledi. Biz de onun araba tutma sebebinden esinlenerek dedik ki bu bölgede neden olmasın. Çünkü hiç yoktu. Fakat tercihimizi Amerikan klasik arabalarından yana kullanmadık.' dedi.

İlk olarak gelin damat çekimleri, düğün arabası gibi organizasyonlar için bu işe girdiklerini ifade eden Taşkent, şu değerlendirmede bulundu:

'Özel günlere hizmet veriyoruz. Marka tanıtımları, sünnetler, kınalar, evlilik törenlerine veriyoruz hatta bizden keyfi bile isteyen oluyor, sadece ailesini gezdirmek için. Araçlarımıza beklediğimizin üzerinde ilgi gösteriyorlar, sağ olsunlar. Bazen bu ilgi araçlarımıza zarar bile verebiliyor. Ama mühim değil. İşimiz olduğu için biz onu telafi ediyoruz. Bazen işimizi yapamadığımız bile oluyor. O derece yoğun ilgi. Ama tabi yoğun ilgi olması daha iyi ilgi görmemekten.'

Murat Aker de küçüklüğünden beri klasik araçlara ilgi duyduğunu vurguladı.

Hayallerini süsleyen bu araçların zamanla tutkuya dönüştüğünü anlatan Aker, 'Daha sonra Allah bana bu aracı nasip etti. Zaten kendi projemde de böyle bir konsept vardı. Şimdi gelin ve damatların talebine yetişemiyoruz.' dedi.

Aker, klasik otomobillerle unutulmaz nostaljik anı yaşamanın bedelinin ilçe içinde 550 ila 750 lira arasında değiştiğini dile getirerek, mesafenin uzaması durumunda fiyatın artacağını aktardı.

Düğünlerinde klasik otomobili tercih eden Semra Erden Umutlu, 'Eşimin özel olarak ilgisi var bu Vosvos arabalara. Diğer klasik araçlardan ziyade Vosvoslar daha nostaljik geliyor bize.' ifadesini kullandı.

Fatih Umutlu da Vosvos'tan birkaç kez satın alma girişiminde bulunduğunu ancak gerçekleştiremediğini belirterek, 'Şimdi fırsatı değerlendiriyorum. Nostaljik bir an yaşayacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA