Kartepe'de 84 Davulcu Görev Yapacak

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca 32 mahallede davul çalacak 84 davulcuya yaka kartlarını verdi.

Kartepe'de 84 Davulcu Görev Yapacak
Geçmişten günümüze gelen geleneklerimizden biri olan ramazan davulcuları Kartepe ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ve mahalle muhtarlığı iş birliğinde belirlendi. Ramazanda davul çalacak 84 davulcu Zabıta Müdürlüğü’nden temin ettikleri yaka kartları ile ilçede belirlenen bölgelerde görev yapacak. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, muhtarlardan gelen isimler üzerinde yaptıkları tespit sonrası belirlenen 84 davulcuya uyması gereken kuralları ve genel bilgileri tek tek aktardı.

Davulculardan vatandaşların huzurunu kaçırmayacak şekilde görev yapmalarını ve kılık kıyafetlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Müdür Çelik, davulcuların yaka kartlarını da yakalarında bulundurmalarını istedi. İftar ve sahurlarda 32 mahallede davul çalacak olan davulcular bilgilendirme sonrası yaka kartlarını alarak görev yapacakları mahallelere dağıldılar.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Halkımızın huzurlu bir ramazan geçirmesi için belediye olarak göreve hazırız. Ekiplerimiz ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız devam ettirirken tüm birimlerimiz ay boyunca görevlerini hassas şekilde sürdürecek. Tüm halkımıza şimdiden hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA