Nevşehir'den Kısa Kısa

Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş ve Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Çelik, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı ziyaret etti.

Rektör Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nevşehir'in ve üniversitenin gelişmesi için her zaman hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Rektör Kılıç, '8 yıllık rektörlük süreci İçerisinde üniversitemiz 15 bin öğrencilik bir şehir oluşturarak, devlet üniversiteleri arasında emsallerine çok büyük fark attı. Bu ayrıcalık ile Nevşehir'in gururu olan üniversitemizin gelişim sağlamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.' dedi.

Sarıtaş ise Nevşehir'e yaptığı hizmetlerden dolayı Kılıç'a teşekkür ettiklerini belirterek, 'Öğrenciler şehrin esnaf ve ticaret sektörünün şekillenmesinde ve gelişmesinde büyük katkı sunmaktadır. Üniversitenin gelişmesindeki başarılı çalışmalarınız ve emeğiniz için Avanos esnaf camiası adına teşekkür ederiz.' dedi.

- Derinkuyu'da frambuaz yetiştirilecek

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde ilk kez halk arasında ahududu olarak bilinen frambuaz meyvesi yetiştirilecek.

İlçede 8 yıldır çilek fidesi yetiştiriciliği yapan ve çeşitli ülkelere ihraç eden şirket sahibi Ali Şahin, ilçede ilk kez ahududu meyvesini yetiştirip iç ve dış piyasaya ihraç edeceklerini söyledi.

Şahin, 'Ahududu meyvesi deneme çalışmalarımız başarılı olmuştur. Önümüzdeki yıl 10 dekar ekim yapacağız. Ahududu, ilçe iklimi ve rakımı şartlarına uyumlu . için diğer ürünlere göre soğuk ve dona karşı dayanıklığı daha yüksektir. İç Anadolu bölgesinde Pazarı yüksek ve konumu gereği de büyük şehirlere yakındır. Tüketimi de daha hızlı ve bölge meyve, sebzelerine alternatif bir üründür.' diye konuştu.

Şahin, çilek fideciliğine Türkiye'nin çilek fide merkezi olduklarını öne sürdü ve Azarbaycan, Yunanistan, Gürcistan ve İran’a talepler doğrultusunda Çilek fideleri ithal ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA