Edremit AK Parti'den Bayram Hediyesi Tepkisi

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, CHP’li Edremit Belediyesi’nin bayram hediyesi açıklamasına sert tepki gösterdi.

Edremit AK Parti'den Bayram Hediyesi Tepkisi
Örkçü, geçtiğimiz günlerde yazılı basında yer alan “Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’dan Müteahhitlere Bayram Hediyesi” haberi ve Belediye Encümeninin inşaat yasağının kaldırılması yönündeki kararının kamuoyuyla paylaşılmasında izlenen yol ve üslubun CHP’nin klasik popülist politikalarının bir ürünü olduğunu ifade ederek “Edremit Belediyesinin ciddiyetini, alana ve mevzuata ne kadar hakim olduğunu gözler önüne seren bu durum tipik CHP zihniyetinin bir yansımasıdır. “dedi.

CHP’li Edremit Belediyesinin bu çıkışla kendilerini hiç şaşırtmadığını ifade eden ilçe başkanı Örkçü “CHP’li Edremit Belediyesinin “ Cevahir Yumurtlamakta” mahir olduğunu bir kez daha gördük. Bayram hediyesi olarak nitelendirdikleri belediyenin bu eylemi haksızlığı ve hukuksuzluğun, aymazlığın ve iş bilmezliğin bir yansımasıdır.”şeklinde konuştu.

Örkçü, şunları söyledi:

"Hukukun üstünlüğünü her fırsatta dillerine pelesenk eden, hukuk savunuculuğunu kimseye bırakmayan, siyasi rakiplerini ve özellikle Adalet ve Kalkınma Partimizi, kurulan hükümetimizi, başbakanımız, meclis başkanımızı ve Cumhurbaşkanımız eleştiren, suçlayan bunu alışkanlık haline getiren ve hatta çok daha ileriye giderek hakaretler eden bir siyasi zihniyetin mensubu ve temsilcisi olan CHP li Edremit Belediyesinin engin hukuk bilgisini görmek bizleri güldürürken biraz da düşündürmüştür. Hukukun üstünlüğünden dem vurup, hukuku anlamaktan uzak olan yöneticilerin söylem ve eylemleriyle siyasi rant devşirme heves ve arzularının esiri olarak yapılan hukuksuzluklar hediye olarak nitelendirilir hale gelmiştir. Böyle hediye olur mu? Evet olabilir. Peki bu hediye nereden alınmıştır ? Kaynağı nedir? Bu bayram hediyesi bayrama kadar mıdır? Bu hediye yasa ve yönetmeliklere, genelgelere uygun mudur? Hukukun üstünlüğünden dem vurup hukuksuz işlem yapmak ne kadar doğrudur? Şimdi bu karar ve hediye haberi alan ve ticari olarak bağlantılar yapan girişimciler, iş adamlarımız bu hediyenin geri alınması halinde acaba uğrayacakları zararlar nasıl telafi edilecektir? Mevzuatı bilmeyen, yeterince yorumlayamayan, araştırmayan, sormayan yöneticilerin yaptıkları hataların bedelini kim ödeyecektir ?. Balıkesir imiz, Edremitimiz turizm bölgesi olmaktan çıkarılmış mıdır? bu karar ve hediye ne anlama gelmektedir, buradan kendilerine soruyoruz. Ama bu onlara hata yapma, keyfi davranma, hatalı işlem tesis etme hakkı hiçbir zaman vermez. Hedef saptırma ve işi sulandırma hakkı hiç vermez. Biz somut olgu ve olaylardan, gerçeklerden bahsediyoruz. Felsefe yapmıyor, CHP’li Belediye gibi “Cevahir Yumurtlamıyoruz”. Bu vesile ülkemiz üzerinde oynanan ve kökleri dışarıda işbirlikçileri içeride olan oyunculara, aktörlere bir kez daha sesleniyoruz. Hükümetimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörün kökünü kazıyana kadar terörle mücadelesi sürecektir. Son çırpınışları olan ve can çekişen hain odakların kökü kazınacaktır. Ülkemizde estirilen teröre asla boyun eğilmeyecektir. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Terör eylemleriyle masum sivilleri ve güvenlik güçlerimizi şehit eden, yaralanmasına sebep olanları ve arkasındaki tüm odakları lanetliyoruz. Hain terör saldırılarında yaşamını yitirenlere Allah tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Tüm bunlara rağmen buruk ta olsa idrak ettiğimiz ramazan ve yaklaşan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah tan niyaz ediyorum.”
Kaynak: İHA