Dünya Emekliler Günü

SGK Başkanı Bağlı: 'Emekli maaşlarına yapılan zamlar, sosyal güvenlik destek primlerinin kesintilerinin sona erdirilmesi, isteyen emeklilerin aylıklarının evlerinde ödenmesi, bayramlarda yapılan erken ödemeler ve ihtiyaçlarının giderilmesi gibi pek çok uygulama ile emeklilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik'.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, 'emekli maaşlarına yapılan zamlar, sosyal güvenlik destek primlerinin kesintilerinin sona erdirilmesi, isteyen emeklilerin aylıklarının evlerinde ödenmesi, bayramlarda yapılan erken ödemeler ve ihtiyaçlarının giderilmesi gibi pek çok uygulama ile emeklilerin yanında olduklarını gösterdiklerini' belirtti.

Bağlı, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emekli olduğu gün olan 30 Haziran'ı hem bir anma hem de emeklilerin yeni kazanımlarının değerlendirildiği bir gün olarak gördüklerini belirten Bağlı, şunları kaydetti:

'Emeklilerimizin geleceğe güvenle baktığı bir sosyal güvenlik sistemi kurmak için bütün imkanları seferber ederek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Nesiller arası bir yardımlaşma ve dayanışma sistemi olan sosyal güvenlik sisteminin kalitesi artırıldıkça, emeklilerimiz de daha çok refah ve huzura kavuşmuş olacaktır. Çalışma, tecrübe, bilgi ve birikimleriyle ülkemizi, zorlu günlerden omuzlayıp bugünlere taşıyan fedakar emeklilerimizin emeklilik dönemlerini en kaliteli yaşam koşullarında geçirmesi gerektiğine inanıyoruz.'

Bağlı, sosyal devlet anlayışını ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemiyle milyonlarca emekliyi rahat ettirmek istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

'Bu bilinç ve anlayışla emeklilerimiz için birçok iyileştirici düzenleme hayat geçirildi. Son 14 yılda emekli maaşlarında yüzde 400'e varan (en düşük emekli maaşlarında) zam yapılmasıyla aylıklarının enflasyona ezilmemesi sağlanmıştır. Bu düzenlemeleri yeterli görmeyip daha da mutlu bir emeklilik hayatını oluşturacak sistem için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Emekli maaşlarına yapılan zamlar, sosyal güvenlik destek primlerinin kesintilerinin sona erdirilmesi, isteyen emeklilerin aylıklarının evlerinde ödenmesi, bayramlarda yapılan erken ödemeler ve ihtiyaçlarının giderilmesi gibi pek çok uygulama ile emeklilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.'

Kurum olarak emeklilere yönelik her türlü iyileştirici düzenlemeyi yapıp, onların geçmişte gösterdiği çalışmaları sevince dönüştürme gayretinde olduklarını belirten Bağlı, tüm emeklilerin Emekliler Günü'nü ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını kutladı.
Kaynak: AA