Merkezefendi'de 58 Ramazan Davulcusu Görev Yapacak

Denizli Merkezefendi Belediyesi, 58 ramazan davulcusuyla bir araya gelerek dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında davulculara bilgi verdi.

Merkezefendi'de 58 Ramazan Davulcusu Görev Yapacak
Merkezefendi Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya 50 mahallede ramazan davulu çalacak 58 davulcu katıldı.

Belediye yetkilileri tarafından bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda dikkat edilecek olan hususlar aktarıldı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Dini ve sosyal hayatımızda çok önemli yeri olan Ramazan ayına 5 Haziran 2016 Pazar günü kılacağımız ilk teravih namazı ve gecesinde kalkacağımız ilk sahurumuzla başlayacağız. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olan mübarek Ramazan ayının bizim ve toplumumuzun üzerinde etkisi büyüktür ve bu anlamda milli ve manevi değerlerimiz bakımından bizim için çok önemlidir. Vatandaşlarımızın güven, huzur ve mutlu bir ortamda Ramazan ayını geçirmeleri ve tüm sevdikleriyle Ramazan Bayramı’na ulaşmalarını sağlamak bizim görevimizdir” dedi.

“DAVULCULARIMIZIN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

Ramazan davulcularının sorumluluğuna da dikkat çeken Başkan Subaşıoğlu, “Osmanlı kültüründen gelen, dini hayatımızdaki Ramazanlarımızın ayrı ve sosyal güzelliği olan sahurlara davulcularla katkı sağlamak artık gelenekselleşmiştir. Bu itibarla 2016 yılı Ramazan Ayı’nda mahallelerimizde görev yapacak olan davulcularımızı çok önemsiyoruz. Onların yaptığı hizmet, oruç tutmak üzere hazırlık yapan ailelerimizin ibadetine manevi anlamda katkısı büyüktür. Merkezefendi Belediyesi olarak davulcularımıza bu gözle bakmaktayız. Onun için bu düşünceyle onların bu görev ve sorumluluğu hem vatandaşlarımızın nezdinde hem de Hakk’ın nezdinde çok büyüktür” diye konuştu.

Merkezefendi Belediyesi yetkilileri dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da davulculara bilgiler aktardı. Yetkililer, “Davul çalacağınız mahallenin muhtarından görevli kartı alacak, resminizi yapıştıracak tekrar muhtara imza ve mühürlettirdikten sonra görev esnasında üzerinizde taşıyacaksınız. Vatandaşlarımızı sahura kaldırmak için her gün İmsak’tan 1 saat önce göreve başlayacaksınız. Davul çalarken Ramazan ayının ruhuna uygun mani, kaside ve ilahiler söyleyebilecek, ancak kesinlikle şarkı, türkü söylenmeyecek ve çok gürültülü bağırış, çığırış, slogan atılmayacak. Harçlık toplama işi sadece görevlendirilen davulcular tarafından yapılacak, kesinlikle bir başkası ve çocuklar tarafından yapılmayacaktır. Bu saydığımız kurallara uymayan, mahalle halkından şikâyet getiren ve muhtarlarımız tarafından olumsuz bilgi aldığımız davulcuların kaç gün çalıştıklarına bakmaksızın derhal görevine son verilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle güzel bir vazife yapmanızı bekliyor Ramazan ayımızın sizlere, bizlere ve vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” denildi.
Kaynak: İHA