Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu.

Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi
2015-2016 yılı eğitim ve öğretim yılında 106 dalda açılan kursa 3749 kursiyer başvuru yaparken, 1505 kursiyer ise belge almaya hak kazandı. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından yıl içinde Türkmenli, Pıtıreli, Yeşilköy, Külçüler köylerinde ve ilçe merkezinde halkın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik açılan kurslarda eğitim verildi.

Yapılan eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılan kursiyerlerin çalışmalar kapsamında yaptıkları çalışmalar açılan sergi ile halkın beğenisine sunuldu. Bayramiç Öğretmen Evi Bahçesindeki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Zeybekoğlu, 2015-2016 yılı eğitim ve öğretim yılı içinde yapılan çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, İlçe Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Bşç. Adnan Ünal, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya, Malmüdürü Sinan İnan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının başkanları ile davetliler katıldı.

Öğretmen evi bahçesi içine kurulan sergiler arasında en büyük ilgiyi Bayramiç Bal Üreticileri Birliği gördü. Bayramiç Bal Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi Başkan Yardımcısı Turan Dinç standı ziyaret eden İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve beraberindekilere, iyi bir balın nasıl anlaşılacağı, bölgenin bal üretimi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Dinç "Bayramiç Bal üreticileri Birliği olarak ‘Kazdağı Yöre Bal’ adının tescilini yaptırdık. Yörede amatör olarak yaklaşık 15 ton civarında baş üretilmekte. En kıymetli bal ise Kazdağları’nda bulunan kestanelerin çiçeklerinden elde edilen Kestane balı. Az miktarda elde edilen bu bala talep çok fazla. Halk arasında bir anlayış var. Donmuş balın şeker şurubundan elde edildiği kanısı. Tam tersine donmuş bal gerçek baldır. Şerli veya glikoz ile yapılan bal kesinlikle donmaz" dedi.

Diğer stantları da gezen katılımcılar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ebruli çalışması yapılan stantta önlük giyerek çalışmalara katıldı.

Buradaki stantları gezerek bilgi alan katılımcılar, daha sonra ise Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Salonunda bulunan dikiş nakış ve elişi sergisinin açılışını yaparak sergileri gezdi.
Kaynak: İHA