'Alparslan' Tiyatro Severlerle Buluştu

Üstün Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Alparslan' isimli tarihi tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

Oyunun yazarı ve yönetmeni İsmail Yeşilbağ, Milli Türk Talebe Birliği Sahnesinde sahnelenen oyunla ilgili AA muhabirine açıklamada, yazım aşamasının 4 ayda tamamlandığını belirterek, 'Sultan Alparslan Anadolu'yu bize hediye eden komutan olduğu için bu oyunu sahneledik. Tarihi oyunları seviyorum. Sultan Alparslan oyunu da bunlardan yalnızca biri.' dedi.

Yeşilbağ, tarihi oyunu yazmadan önce geniş kapsamlı araştırmalar yaptığını aktararak, şunları söyledi:

'Benim bir idealim, hayalim var. Dünyadaki özel tiyatrolar içinde en çok tarihi oyunu ben sahnelemek istiyorum. Türk İslam tarihine dair oyunları sahneleyenler var ama onlar da çarpıtıyorlar. 1975'te MTTB sahnesinde başladığım tiyatro macerasını ölene kadar devam ettireceğim. MTTB'ye bir çocuk olarak girdim ve hala MTTB'deyim. Ölene kadar da MTTB'ye hizmet etmeye devam edeceğim.'

- 'Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk karşılaştığımız yer bu bina'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de 41 yıl önce konuştuğu kürsüye saçları beyazlamış olarak çıktığını belirterek, 'Medeniyetin inşasında insan ruhunun eşyaya nakşedilmesi vardır. Sanat bir nakıştır. Bugün bir sanat faaliyeti izledik.' dedi.

Medeniyet inşasının en önemli başlıklarından birisinin sanat olduğunu vurgulayan Külünk, 'Sanat, Allah'ı aramanın bir yöntemidir. Burada İsmail Yeşilbağ bir sanat dervişliği yapıyor. Kendisini çok eskiden beri tanırım. Burada Milli Gazete'yi sırtlanıp Edirnekapı'ya kadar sattığım günleri çok iyi bilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk karşılaştığımız yer bu bina. Beni burada görünce 'Metin sen misin?' dedi. 'Evet benim' dedim. İşte orada başlayan bir abi kardeşlik.' diye konuştu.

Külünk'ün ağabeyi Nejdet Külünk ise salonun dolmamasının üzücü olduğunu dile getirerek, 'Marifet zoru talep etmek ve zoru başarmaktır. Bizim Fatih Akıncılar ekolü 12 Eylül öncesinde Türkiye'deki en zor işi talep ettiler. İsmail Yeşilbağ da o damardan geliyor.' ifadesini kullandı.

Malazgirt Zaferi ile Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparslan'ın konu edildiği oyunun kadrosunda ise Ahmet Yeşilbağ, Atlıhan Çetinkaya, Fatih Can, Sedat Baş, Levent Kaya yer alıyor.

Kaynak: AA