Aksaray'da Küçükbaş Hayvan Üreticilerine Destek Ödemesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üreticilere verilen küçükbaş hayvan desteklemesi 31 Mayıs’tan itibaren hesaplara yatmaya başladı.

Aksaray'da Küçükbaş Hayvan Üreticilerine Destek Ödemesi
Konuyla ilgili bilgi veren Aksaray Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, “Destekleme ödemeleri her yıl Mayıs ayının sonunda yapılmaktadır. Bu sene 31 Mayıs’ta ödenmeye başlandı. Aksaray ve diğer illerde küçükbaş hayvancıkla ilgili desteklemeler, üreticilerin hesaplarına yatmaya başladı.

Her yıl bu desteklemeler il birliğine gönderiliyordu. İl birliklerinden de yıllık aidatını ve hizmet bedelini kesip üreticilerin hesabına aktarılıyordu. Üreticilerimiz de Ziraat Bankası ve şubelerinden paralarını alabiliyorlardı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu sene farklı bir uygulama yapıldı. Desteklemeler üreticinin hesabına aktarmasız olarak yatırıldı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının son rakamı sıfır olanlar desteklemeleri aldılar. Yine kimlik numaralarının son rakamı iki, dört, altı olanlar 3 Haziran tarihinde ve son rakamı sekiz olanlar da 8 Haziran’da alacaklar. Ziraat Bankası şubelerinden bankamatik kartları ile çekebilirler” dedi.

Kaynak: İHA