Mısır'da Darbe Karşıtlarının Yargılanması

Mısır kamuoyunda 'Fetih Camisi olayları' olarak bilinen dava, yeniden görülmek üzere 2 Ekim'e ertelendi.

Mısır kamuoyunda 'Fetih Camisi olayları' olarak bilinen davanın, yeniden görülmek üzere 2 Ekim'e ertelendiği bildirildi.

Sanıkların avukatlarından İsmail Ebu Burke, AA muhabirine yaptığı açıklamada,'Fetih Camisi olayları' olarak bilinen ve 494 darbe karşıtının yargılandığı davanın, yeniden ele alınması için Kahire Ceza Mahkemesi tarafından 2 Ekim'e ertelendiğini belirtti. Ebu Burke, ölmeleri nedeniyle sanıklardan 3'ü hakkında davanın düştüğünü, 2 kişinin de beraatine karar verildiğini kaydetti.

Avukat Mesad el-Hamaki de mahkemenin daha önce, bugün yapılacak duruşmada tanıkları ve savunma heyetini dinlemeksizin karar verilmesine hükmettiğini, bu durumun kanunlara aykırı olacağını ifade etti.

Kamuoyunda 'Fetih Camisi olayları' olarak bilinen davada 494 sanık, askeri darbenin ardından ağustos 2013'te Ramses Meydanı yakınındaki cami ile El-Ezbekiye Polis Karakolunda meydana gelen ve 210 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, 'şiddete teşvik, adam öldürme, polise saldırı, kurum ve kuruluşları ateşe vermek' suçlamalarıyla yargılanıyor.

Darbe karşıtı gösterilerin merkezinde bulunan Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki halka ateş açarak ve zor kullanarak kanlı şekilde tahliyesini protesto eden yüzlerce kişi, 16 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinden kaçarak Ramses bölgesi yakınındaki Fetih Camisi'ne sığınmış, camiyi boşaltan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.
Kaynak: AA