Kadir Gecesi İçin Özel Program

Malatya’da da Kültür A.Ş. tarafından Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma gecesi ihya edilerek, özel program düzenlenecek.

Kadir Gecesi İçin Özel Program
Kadir Gecesi programı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, bu yılda Ramazan ayını birlik ve beraberlik içerisinde, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde bitirmek üzere olduklarını söyledi.



Ramazan ayını dolu dolu geçirdiklerini kaydeden Akın, “Ben yaptığımız bu etkinliklere katkı sağlayan gerek sivil toplum kuruluşlarımıza gerek programlarımıza katılan ve renk katan değerli sanatçılarımıza gerekse de yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Malatyalı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten umduğumuz ilgiden daha çok ilgi gösterdiler” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının bereket, rahmet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayan Akın, “Bu aya ciddi anlamda değer katan ise bu ayda bulunan Kadir Gecesi’dir. Bilindiği gibi Kadir Gecesi Kur’an’ın nazil olduğu gece. İnşallah biz Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. olarak bu gecede bu gecenin ruhuna ve anlamına uygun bir etkinlik gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadir Gecesi’nde Malatyalılara Kur-an Kerim programı sunacaklarını ifade eden Akın, “Programımıza Dünya en güzel Kur-an okuma yarışmasında birinci olan hafızlarımızı hemşehrilerimizle buluşturacağız. Bu kapsamda Irak’tan Remzi Er, Mısır’dan Muhammet Eyyup Asif, hafızlarımızdan İsmail Kaya ve çocuk hafızlarından Abdurrezzak Eşraf bu gecede Kur’an Ziyafeti Programımıza katılacaklar” dedi.

Kur’anı Kerim Tilavetinin yanı sıra ilahiler ve dualarla Kadir Gecesinin idrak edileceğini kaydeden Akın, “Bu etkinliğin bu yıl ikincisi olacak ve geleneksel olarak her yıl devam edecek. Kadir Gecesi özel programımıza vatandaşlarımızın ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Bütün Malatyalı hemşehrilerimizi Teravih Namazı için seccadelerini alıp etkinliğimizi yapacağımız meydana bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA