As Nehri'nin Temizliği İçin Çalışma

Lübnan'dan doğan Suriye'den geçerek Hatay'dan Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nin temizliği ve kötü kokuların önlenmesi amacıyla ekip oluşturuldu Ekibe çalışmalarında başarıya ulaşması için özel eğitim verilmeye başlandı.

Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nden doğan, Suriye'den geçerek Hatay'ın Samandağ ilçesinden Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nin temizliği ve kötü kokuların giderilmesi amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ekip oluşturuldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın talimatıyla oluşturulan ekibe eğitim verilmeye başlandı.

Su yetersizliği nedeniyle özellikle Antakya ve Defne ilçeleri için problem haline gelen Asi Nehri'ndeki kötü kokunun giderilmesi ve nehirde oluşan görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı 13 kişi eğitim alacak.

Ekibin eğitimin ardından nehrin temizliği için çaba göstereceğinin ifade edildiği açıklamada, vatandaşlardan da Asi Nehrine çöp atmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Kaynak: AA