Osmangazi Belediyesi'nden Yaşlı Adama 'Yardım Eli'

'Belediyem Benimle' sorumluluk projesiyle mahalle ziyaretleri sırasında ulaşılan ihtiyaç sahibi yaşlı adam, sağlık kontrolleri yapılıp huzurevine götürüldü.

Osmangazi Belediyesi, prostat hastası olan ve ilerleyen hastalığından dolayı yürüyemez hale gelen 78 yaşındaki yaşlı adamı tedavi ettirdikten sora huzurevine yerleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zafer Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk sahibi Durmuş Ali Arı'nın en büyük oğlu Naci Arı, 30 yıl önce evi terk etti. Yaşlı adam, oğlunun evden ayrılmasından sonra büyük üzüntü yaşarken, eşi Cazibe Arı, yaşadığı ruhsal bunalımı atlatamayarak akıl sağlığını yitirdi.

Çalışmak için Adana'ya giden ailenin ortanca çocuğu Nadir Arı'dan da yaklaşık 3 aydır haber alınamıyor. Psikolojik rahatsızlığı olan en küçük oğlu Berkant Arı ve akıl sağlığı yerinde olmayan eşi Cazibe Arı ile küçük bir evde yaşam mücadelesi veren Durmuş Ali Arı, iki yıl önce prostat hastalığına yakalandı. Yaşlı adam, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayınca hastalığı ilerleyerek yürüyemez hale geldi.

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Belediyem Benimle' sorumluluk projesiyle ekiplerinin yapmış olduğu mahalle ziyaretleri sırasında ulaştığı yaşlı adamı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar evinde ziyaret etti. Durmuş Ali Arı ile uzun uzun sohbet ederek hastalığı hakkında bilgi alan Dündar, yaşlı adamın tedavi edilmesi konusunda gerekli talimatı verdi.

Durmuş Ali Arı'nın tedavisi için girişimlere başlayan belediye ekipleri, yaşlı adamı hastaneye götürerek genel cerrahi, göz, iç hastalıkları, nöroloji, ortopedi, psikiyatri ve üroloji bölümlerinde tek tek muayene olmasını sağladı.

Sağlık kontrollerinin ardından kendi talebi ile huzurevine yatırılan Durmuş Ali Arı, sevinçli olduğunu belirterek, Dündar ve ekiplerine teşekkür etti.

Dündar da 'Belediyem Benimle' projesi sayesinde ulaştıkları yaşlı adamın, ömrünün kalan kısmını sağlıklı huzur içerisinde geçirmesi dileğinde bulundu.
Kaynak: AA