Siirt'te Defle İlahi Konseri

Siirt Vakfı bünyesinde bir araya gelen gru, geçmişte yaygın olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş defle ilahi konseri düzenledi.

Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (Siirt Vakfı) bünyesinde bir araya gelen grup, geçmişte yaygın olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş defle ilahi konseri düzenledi.

Asırlık gelenek olarak bilinen Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahiler def eşliğinde seslendirilen ilahi konseri, vakıf tarafından Kızlar Tepesi Anfi Tiyatroda gerçekleştirildi.

Siirt Vakfı Şube Müdürü Nevzat Amcalar, yaptığı konuşmada, ramazan ayı dolayısıyla düzenledikleri konserin finalini yaptıklarını söyledi.

Def geleneğini sürdürmek amacıyla vakıf bünyesinde kurdukları grupla ilahi konserleri düzenlendiklerini ifade eden Amcalar, şöyle konuştu:

'Siirt Vakfı Siirt Şubesi, bu güzel gecede bütün vatandaşlarımıza def ve ilahi gösterimi yaptı. Buradaki asıl gayemiz bu geleneği gün yüzüne tekrar çıkarmaktır. Bunun hem Türkiye çapında hem de yurt dışında tanıtımını yapmak istiyoruz. İnşallah bu grup yurdun bütün illerinde konser verecek.'

Def Grubu solisti İbrahim Çoban da defle ilahiyi insanlara sevdirmek için gayret göstereceklerini ifade etti.

Çoban, 'Küçüklerimizden yaşlı amcalarımıza kadar insanı bu işin içine çekmeyi amaçladık. Bu vesileyle inşallah bu güzellikleri bütün Türkiye’ye yansıtmaya çalışacağız. Burada etkinlikler düzenleyerek aynı zamanda il dışında etkinliklere katılarak bunu Türkiye geneline yaymaya çalışacağız.' dedi.

Konsere Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ermen ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA