Mağrib Alimler Birliği'nden Çocuklara Oyun Uygulaması

Mağrib Alimler Birliği, barış ve itidali güçlendirmek, şiddet ve aşırılığın önüne geçmek için çocuklara yönelik iki eğitsel oyun hazırladı Muhammediyye Alimler Birliği Genel Sekreteri İbadi: 'Bölgemizde yaşayan bir çocuk, 18 yaşına gelene kadar ya filmlerde ya haberlerde ya da bilgisayar oyunlarında en az 100 bin öldürme eylemine tanık oluyor. Bu durum da eylemi, zamanla normalleştiriyor ve kabul edilebilir bir hale getiriyor'

Mağrib Alimler Birliği, barış ve itidali güçlendirmek, şiddet ve aşırılığın önüne geçmek için çocuklara yönelik iki eğitsel oyun hazırladı.

Çocuklarla ilgilenen, Birliğe bağlı Fıtrat Bölümü Başkanı Muhammed Emin el-Alevi, proje kapsamında hazırladığı oyunlara 'Fetha ve Sukun', 'Temiz' isimlerini verdi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta oyunların tanıtıldığı programda konuşan Muhammediyye Alimler Birliği Genel Sekreteri Ahmed İbadi, çocuklara barış ve sevgi gibi değerleri aşılamak ve şiddete yönelmelerini engellemek için bu alandaki büyük şirketler gibi oyunlara yatırım yapılması çağrısında bulundu.

'Bölgemizde yaşayan bir çocuk, 18 yaşına gelene kadar ya filmlerde ya haberlerde ya da bilgisayar oyunlarında en az 100 bin öldürme eylemine tanık oluyor. Bu durum da eylemi, zamanla normalleştiriyor ve kabul edilebilir bir hale getiriyor.' diyen İbadi, İslam dininin temel esasları ve Fas'ın kuralları çerçevesinde çocuklara itidali benimsetmek amacıyla bu videolu oyunları ürettiklerini söyledi.

Oyunları tanıtım programına Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Fas temsilcisi Regina De Dominicis, UNESCO Fas temsilcisi Michael Millward ve oyunların nasıl oynanacağını anlatan Faslı çocuklar katıldı.

Oyunların temmuz ayının başında App Store ve Play Store'dan indirilebileceği belirtiliyor.
Kaynak: AA